Hollandia bekroont in tweede helft de overmacht

15-11-2021

HOORNGIDS HOORN | Zondagmiddag lag het complex van Hollandia er verlaten bij. Slechts een handjevol mensen had recht op toegang vanwege de nieuwste coronamaatregelen, waardoor supporters niet in de gelegenheid konden worden gesteld om de thuisoverwinning te kunnen aanschouwen. Ze hadden getuige kunnen zijn van een uiterst verdiende overwinning van Hollandia.

Hollandia moest het opnemen tegen Westlandia uit Naaldwijk, een club die net als de thuisploeg in de onderste regionen bivakkeert van de ranglijst. Vanaf het eerste fluitsignaal van de 28-jarige scheidsrechter Preston Henshuijs uit Amsterdam was duidelijk dat Hollandia de drie punten in eigen huis zou kunnen houden. Er werden kansen gecreëerd en uit een corner kopte verdediger Daan Buurman de bal net naast het doel. In de 20e minuut volgde een snelle counter van Hollandia, waarna het schot van Jay van Ooijen in het zijnet belandde. Een minuut later volgde een gevaarlijke vrije trap van Westlandia die met de grootste moeite uit het eigen strafschopgebied kon worden gewerkt. In de 34e minuut wederom een snelle uitbraak van Hollandia, waar het schot van Jay van Ooijen door doelman Jack Morouw van Westlandia kon worden gesmoord. In de 40e minuut kwam Westlandia wederom goed weg. Uit een corner werd de bal tot tweemaal toe van de lijn gehaald. Een minuut later leek de openingstreffer aan de andere kant te vallen, maar het afstandsschot van Kai Verbeek spatte op de lat uiteen boven Hollandia-goalie Joey Wiese.

Tweede helft
Direct na de rust was al duidelijk dat Hollandia de overmacht met goed spel wilde uitdrukken in doelpunten. In de 52e minuut kwam Jay van Ooijen voor de Westlandia-goalie maar hij schoof de bal net naast. In de 59e minuut kreeg Hollandia loon naar werken. Een hoge bal viel wat ongelukkig tussen wat Westlandiaverdedigers, waarna Nick de Wit spits Sven Deen in stelling kon brengen, die de bal binnen wist  te tikken: 1-0. In de 70e minuut leek Westlandia iets terug te kunnen doen, maar het indraaiende schot van Desley Bransen ging net over het doel. In de 73e minuut moest Westlandia verder met tien man na een grove overtreding van Anwar Beeldstroo buiten de 16. Uit de daarop volgende vrije trap wist Hollandia de overmacht en het overtal tot uitdrukking te brengen met een doelpunt. Boyd Stevens krulde de vrije trap onhoudbaar binnen: 2-0.
Het zou tevens de eindstand worden, zodat een attractiever en agressiever Hollandia terecht met de winst kon strijken.