Mensen geboren in 1939 of eerder uitgenodigd voor corona boostervaccinatie

25-11-2021

HOORNGIDS REGIO | Mensen geboren in 1939 of eerder kunnen een afspraak inplannen bij de GGDG voor een corona boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Een afspraak maken kan het beste online, via www.coronavaccinatieafspraak.nl. Als dat niet lukt, dan kan het ook telefonisch, via 0800-7070. Houd dan wel rekening met een langere wachttijd. 

Partners mogen ook meteen mee voor een boostervaccinatie als zij minimaal 60 jaar oud zijn. In dat geval moet de afspraak telefonisch worden gemaakt. Ook moet de partner bij het maken van de afspraak aanwezig zijn om toestemming te geven.  

Voorwaarden booster
De boostervaccinatie kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na de laatste vaccinatie nog positief getest is op corona, moet de afspraak 6 maanden inplannen nadat hij of zij corona heeft gehad. Deze voorwaarden gelden ook voor de  partner. In de coronacheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.
Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGDG-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis. 

MRNA-vaccins
Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid.

RIVM vaccinatie RIVM vaccinatie