Resultaten voetbal weekend 27 en 28 november

29-11-2021

Always Forward ten onder tegen KGB
HOORNGIDS REGIO | KGB begon voortvarend in de uitwedstrijd tegen Always Forward, maar de thuisclub had wel de eerste kans. Joost Ruttenberg plaatste de bal voor op de strafschopstip, Stan Prins legde niet zelfzuchtig de bal terug, maar de daardoor ontstane mogelijkheid werd niet begrepen. De afgeslagen aanval van Always Forward kwam bij een KGB-speler, die via een counter aanvoerder Michael Helfensteyn wist te bereiken. Zijn bekeken schot ging over de voor zijn doel staande Levie Rood: 0-1. Over en weer volgden vele kansen. De mooiste was voor Joost Ruttenberg, maar zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt door KGB-goalie Joost Volten.

In de 23e minuut was het bijna weer raak voor KGB, maar de bal werd nu door Helfensteyn met de hand meegenomen. De goed leidende scheidsrechter Stephan Nerlich uit Amsterdam, maar afkomstig uit Stuttgart in Duitsland, had dit goed gezien en floot de fraaie counter van KGB af. Even later mocht Always Forward een vrije schop nemen op de rand van de 16 meter. De 35 jarige Kevin John Mauricio stelde zich achter de bal op en via een KGB ’er ging de bal buiten bereik van doelman Volten in de linker hoek: 1-1. Always Forward creëerde wel kansen, maar was onzuiver met de passes en de afronding.
Op basis van de ranglijst zou Always Forward de bovenliggende ploeg moeten zijn, maar KGB was gevaarlijker. Enkele minuten voor rust kreeg KGB een hoekschop. Bram Groot zwaaide naar de hoekschopnemer, de verrassende inlopende Nick Edelenbosch kreeg de bal op zijn kruin en opnieuw moest Levie Rood van Always Forward vissen: 1-2.  Wat ook de ruststand betekende.

Vlak na rust een mooie vrije schop op de 16 meter van Kevin John Mauricio. De bal was lag panklaar voor Stan Prins, maar zijn schot ging over het doel van KGB. Vlak daarna schoot KGB de bal op de lat. Waar de weinige beroepsmatige kijkers op wachtten, de gelijkmaker van Always Forward, gebeurde niet. Always Forward kreeg geen vat op de ploeg uit Bovenkarspel. Piet Wiersma, de coach van KGB, weer terug op het veld na een incidentje met scheidsrechter Jan Smit 14 dagen geleden, genoot met volle teugen. Vooral toen zijn ploeg op 1-3 en 1-4, beide van Bram Zwaan, Always Forward de nekslag gaf.

Tommy de Weerd
In de aanval van Always Forward werd Tommy de Weerd node gemist. Hij stond om disciplinaire redenen niet in de basis. Op het einde leek hij nog wel in te vallen voor Patrick Tap, maar kon zijn trainingsbroek toch weer aantrekken. Enkele minuten later liep hij mopperend voorlangs de lege tribune en gaf aan dat dit het einde van zijn voetbalcarrière was in het eerste van Always Forward.

Coronamaatregelen
Grote vraag afgelopen zondagmiddag was wat de KNVB gaat doen met de trainingsmogelijkheden na vijf uur ’s middags. “Wij kunnen zo toch onmogelijk op zondag voetballen zonder een training”, zeiden beiden coaches Egidio Oude Groen van Always Forward en Piet Wiersma van KGB na afloop van de wedstrijd. Misschien een trapveldje opzoeken, want overdag is het niet mogelijk om met werkende en studerende spelers te gaan trainen. Volgende week Sint Nicolaas en het zou zomaar goed uitkomen op 5 december. De KNVB zit in haar maag met afgelaste wedstrijden door positief Corona-geteste teams in de 3e klasse A. De wedstrijden Grasshoppers – FC Medemblik en DWOW – Westfriezen werden om die reden afgelast. Doordeweeks op een avond binnen 14 dagen inhalen is geen optie vanwege de 17.00 tot 5.00 uur-regeling. Het is afwachten wat de KNVB weet te bereiken bij het kabinet.
Verslag en foto’s: Bert Putters
===========================================================================
Algehele malaise bij Zwaluwen’30 zorgt voor verdiende 3-0 nederlaag
Zwaluwen’30 heeft bij Valken’68 in het Zuid-Hollandse Valkenburg een verdiende nederlaag geleden. Valken’68 was van minuut één het fellere team terwijl het Zwaluwen’30-team zich als makke schapen naar de slachtbank liet leiden.
Alleen op techniek vertrouwen is niet genoeg. Ook werklust maakt deel uit van het spelletje. Al in het eerste kwartier kreeg Valken’68 enkele hele goede kansen om de score te openen. Doelman Dirk Bakker kon toen nog redding brengen. Dit had een waarschuwing moeten zijn voor het Hoornse team, maar men bleef vooral in de achterhoede te slordig om potten te kunnen breken.
Het eerste doelpunt van Valken in de 15e minuut was wel een hele mooie. De bal werd bij een hoekschop vanaf links teruggespeeld op de volkomen vrijstaande Huig van Duijn en deze mocht de bal van ver over de verraste Dirk Bakker in de rechterbovenhoek deponeren. Stand 1-0.
Zwaluwen’30 ging ook hierna door met het te gemakkelijk verspelen van de bal en Valken’68 kreeg hierdoor opnieuw enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Het middenveld en de verdediging lieten het spel maar op zich afkomen in plaats van voldoende druk naar voren te geven. In de 21e minuut werd opnieuw te veel ruimte weggegeven en mocht een geheel vrijstaande speler van Valken’68 de bal breed leggen voor een opkomende middenvelder en deze kon eenvoudig de 2-0 aantekenen.
In de 34e minuut was het 3-0. Anthony Sabajo verspeelde de bal op het middenveld en zijn directe tegenstander mocht opstomen over links en vanaf de rand zestien uithalen voor een derde doelpunt. Verbazing op de tribune van de weinige toeschouwers over het gemak waarmee Zwaluwen’30 de doelpunten weggaf. Vlak voor de rust werd de tot dan onzichtbare rechterspits Jerven Devid vervangen door de lang geblesseerde Pieter Koopman.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30; alles bleef bij het oude. Opnieuw een Zwaluwen’30 dat een machteloze poging deed de wedstrijd een ander aanzien te geven. Valken’68 hoefde niet zo nodig. Bo de Sadeleer kwam voor als aanvallende impuls voor Gani Meholli in de 58e minuut. In de 62e minuut een ver schot van Encho Margaritha. De doelman van Valken’68 verwerkte deze tot corner. Zo kabbelde de wedstrijd naar zijn einde; een machteloos Zwaluwen’30 en een afwachtend Valken’68.
De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, zo weinig gebeurde er nog in het veld. In de 85e minuut de eerste echte kans voor Zwaluwen’30 middels een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied door Pieter Koopman. De doelman van Valken’68 verwerkte de bal met moeite tot een hoekschop. In de 88e minuut nog een prima kans voor Valken’68. Geheel vrij voor Dirk Bakker werd de bal naast geschoten. In de 88e minuut kwam Yannick Brinkmann nog in het veld voor Anthony Sabajo.
Gelukkig telde de scheidsrechter geen extra minuten bij want deze wedstrijd was geen extra tijd waard. Zwaluwen’30 leed dus een volkomen verdiende nederlaag met 3-0 in een leeg en koud Valkenburg (ZH).
Hollandia - ADO’20 afgelast
DWOW - Westfriezen afgelast
Always Forward - KGB 1-4
VVS’46 - De Blokkers 6-4
HSV Sport - Kwiek’78 5-1
SEW - Hauwert’65 5-1

Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Andre van der Molen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.
Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app Tunein Radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.