1000ste bezoeker bij Expoost

02-12-2021

HOORNGIDS HOORN | Afgelopen woensdag mocht Expoost de 1000ste bezoeker verwelkomen van de expositie ‘In Beeld’. Margreet Broeke uit Hoorn werd hartelijk ontvangen door de suppoosten van Expoost en ontving uit handen van coördinator Joke van der Meij een mooie bos bloemen. 

Bovendien mocht zij een prachtige foto uitzoeken uit het geëxposeerde werk van fotograaf Bert Loggen. Margreet is een trouwe bezoekster van Expoost. Zelf zegt ze daarover: ”Vanwege de mooie en steeds wisselende exposities is het altijd weer leuk om aan Expoost een bezoek te brengen”. 

Opmerkelijk
Het is niet de eerste keer dat er een 1000ste bezoeker wordt verwelkomd in Expoost. Ook bij eerdere exposities is die mijlpaal wel gehaald. Maar zeker in deze tijd is het goed om de aandacht te vestigen op het feit dat gelukkig nog steeds zoveel mensen de weg weten te vinden naar de culturele instellingen in Hoorn. Bovendien is het opmerkelijk dat de 1000e bezoeker al na zo’n korte expositieperiode (vijf weken sinds de opening op 23 oktober) binnen komt wandelen. 

Westfriese kunstenaars
In Beeld is een expositie met fotografie en beelden van 12 Westfriese kunstenaars. Van abstract tot figuratief, van natuur tot portret en beelden van klei tot wol. De deelnemende fotografen zijn Angelina Carol, Tineke Okx, Jeroen Otto, Dime Spijkerman, Mario Letschert, Guillaume Groen, Bert Strootman, Jan Siebring en Bert Loggen. De drie beeldend kunstenaars zijn Margo Schoutsen, Wim Zwijsen en Helma van Kleinwee.

Overzichtstentoonstelling 
De expositie is nog te zien t/m 12 december. Daarna zal Expoost op 17 december de deuren openen voor een prachtige overzichtstentoonstelling met het werk van Joost Swarte. Ook deze expositie belooft weer veel publiek te zullen trekken. Expoost is gratis te bezoeken, uiteraard met mondkapje en met toepassing van de 1,5 meter regel. 
Expoost is te vinden aan de Roode Steen 15 in Hoorn en is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.expoost.nl (http://www.expoost.nl)

Foto: Margreet Broeke (links) ontvangt een mooie bos bloemen uit handen van Expoost-coördinator Joke van der Meij. Daarna mocht zij een van de  geëxposeerde werken uitkiezen uit de serie ‘postcode 1621’ van fotograaf Bert Loggen (achtergrond)

1000e bezoeker bij Expoost 1000e bezoeker bij Expoost