Gevaarlijke verkeerssituatie kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw

02-12-2021

HOORNGIDS HOORN | De fractie van ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de gevaarlijke verkeerssituatie op kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw. Snel handelen is geboden om mogelijke verkeersslachtoffers te voorkomen, is het oordeel van de lokale politieke partij. Om die reden heeft ÉénHoorn bij monde van raadslid Aart Ruppert vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Hoorn. De verzonden brief is hieronder te lezen.

Geacht College,
Per auto vervoer ik mij frequent, vanuit de Grote Waal, naar mijn sportschool Sportcentrum Hoorn. Met grote regelmaat kan men dan op bepaalde tijdstippen (ca. 09.00 uur en ca. 16.00 uur) bijzonder gevaarlijke verkeerssituaties op de Provinciale weg constateren.
De VRI op de kruising Liornestraat/Wabenstraat is zodanig afgesteld dat het autoverkeer komende vanaf de kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw opstroopt en een file veroorzaakt op de Liornestraat. Dientengevolge komt afslaand verkeer van de Provinciale weg richting de Liornestraat of overstekend verkeer van de Zwaagmergouw richting Liornestraat op de kruising Provinciale weg/Liornestraat/Zwaagmergouw vast te staan en blokkeert deze drukke kruising. Een bijzonder ongewenste verkeerssituatie.
Dit brengt de fractie ÉénHoorn tot de volgende vragen:
Herkent u deze situatie c.q. heeft het college deze ongewenste verkeerssituatie waargenomen?
Indien neen, bent u dan bereid om op deze tijdstippen de verkeerssituatie aldaar te beoordelen?
Indien u onze conclusie deelt dat het opstropende verkeer wordt veroorzaakt door de afstelling van de VRI op de kruising Liornestraat/Wabenstraat bent u dan bereid deze afstelling aan te passen?
Indien u van mening bent dat er een andere oorzaak is voor het opstropende verkeer op de Liornestraat bent u dan bereid om met een oplossing te komen?
ÉénHoorn ziet uw antwoorden met belangstelling en binnen de daarvoor geldende termijn tegemoet.
Met vriendelijke groet,
A.S. Ruppert, raadslid ÉénHoorn

Liornstraat - Wabenstraat Liornstraat - Wabenstraat