Graffiti in Hoorn niet te stuiten

René Assendelft (Hoorn Lokaal) twittert 'Wat een treurigheid'

HOORNGIDS HOORN | Nadat afgelopen week het kunstwerk ’Ode aan het varken’ moest worden verwijderd vanwege bekladding en vandalisme, blijft de bekladding van kunstwerken in de stad verder oprukken. 

René Assendelft, raadslid namens Hoorn Lokaal, twittert dat nu ook de prachtige muurschilderingen bij het Westfriese Hof doelwit zijn van graffiti-vandalen. ’Waardeloos!’ Het is hem niet duidelijk welke acties er nu lopen. Hij gaat volgende week in de gemeenteraad navraag hierover doen bij burgemeester Jan Nieuwenburg.

Degenen die gelinkt worden aan de door de hele stad op grote schaal aanwezige bekladding met de letters ’K-R’, hebben in maart van dit jaar van de rechter een taakstraf opgelegd gekregen van 50 uur waarvan 30 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Het betreft twee mannen van 24 en 25 jaar. Dit zou een waarschuwing moeten zijn om niet nog een keer de fout in te gaan.

Na de veroordeling is bekladding van objecten en kunstwerken in de stad ’gewoon’ doorgegaan. Met grote waarschijnlijkheid zijn er meer bekladder-bendes actief. 

Foto’s: René Assendelft

Bekladding van kunstwerken aan het Westfriese Hof Foto's Rene Assendelft Bekladding van kunstwerken aan het Westfriese Hof Foto's Rene Assendelft