Corona boostervaccinatie op volgorde leeftijd is begonnen

Afspraak kan gemaakt worden na ontvangst van uitnodiging

HOORNGIDS HOORN | Ook voor inwoners van Hoorn is GGD Hollands Noorden begonnen met corona boostervaccinatie. Deze vaccinatie is nodig om de bescherming tegen Covid-19 te verhogen. Iedereen boven 60 jaar krijgt een uitnodiging voor de boosterprik. 

Mensen worden voor de extra prik uitgenodigd op volgorde van leeftijd, van ouder naar jonger. De boosterprik wordt gegeven in de zevende maand na de laatste vaccinatie of na recente coronabesmetting. Naast inwoners vanaf 60 jaar, komen ook mensen vanaf 18 jaar die in een zorginstelling wonen, zorgmedewerkers van 18 jaar of ouder die contact hebben cliënten en mensen met het syndroom van down, in aanmerking. Zie ook www.ggdhollandsnoorden.nl (http://www.ggdhollandsnoorden.nl).

Het is de bedoeling dat iedereen vanaf 60 jaar, de zorgmedewerkers die contact hebben met cliënten, vanaf 18 jaar en mensen met het syndroom van down voor het einde van dit jaar de boostervaccinatie ontvangen.

Voor de boostervaccinatie wordt het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna gebruikt. Het maakt niet uit met welk vaccin u eerder bent geprikt.

Een afspraak voor de boosterprik kan gemaakt worden nadat u daarvoor per post een uitnodiging hebt ontvangen of wanneer dat in de media is aangegeven. Dit gaat op geboortejaar. De GGD Hollands Noorden werkt niet met vrije inloop. 

Booster Covid-19 vaccinatie Booster Covid-19 vaccinatie