Laatste raadsvergadering 2021 op dinsdag 14 december begint om 18.30 uur

Op de agenda onder andere besluiten over hondenbelasting en hoogbouw

HOORNGIDS HOORN | Vanwege de volle agenda start de laatste raadsvergadering van 2021 op dinsdag 14 december om 18.30 uur. De raad neemt onder meer besluiten over een leegstandsverordening, de afschaffing van de hondenbelasting en de visie op stedelijke ontwikkeling en hoogbouw.

Op de agenda staat onder meer een inlichtingendebat over de aanbesteding van de viskiosk in de haven. Ook neemt de raad een besluit over een initiatiefvoorstel voor een leegstandsverordening. Daarnaast volgen er besluiten over onder meer het afschaffen van de hondenbelasting, detailhandel op bedrijventerreinen, de visie op stedelijke ontwikkeling en hoogbouw, de realisatie van een openbaar toilet bij het Kerkplein en de gemeentelijke belastingen en parkeertarieven.

Besluiten die de raad in principe niet meer bespreekt gaan onder meer over het voorzetten van de reclamebelasting, de prestatieafspraken over sociale huurwoningen, een projectbijdrage van 1 miljoen euro voor de aanleg van een warmtenet in de Kersenboogerd en een nieuwe subsidie voor energiebesparende maatregelen in woningen.

Volg de raad

De raadsvergadering van dinsdag 14 december 2021 start om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 23:00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de raadsvergadering bij te wonen. De vergadering is wel live te volgen en later terug te kijken via een livestream op www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad). En de gemeente twittert de besluiten ook live via www.twitter.com/raadhoorn (http://www.twitter.com/raadhoorn).

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn