Waar een klein dorp groot in kan zijn

13-12-2021

HOORNGIDS REGIO | De twee Noord-Hollandse dorpjes Abbekerk en De Rijp zijn niet bepaald wereldsteden maar leveren wél een wereldse prestatie. Door twee inwoners van deze dorpen is het Facebookplatform ’Santa Maxima Nederland’ opgericht, welke inmiddels is gekopieerd door de provincies Groningen en Friesland.

De Provinciale Santa Maximagroepen zamelen geld in voor het Prinses Máximacentrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit doen zij onder meer door verkleed als kerstman/vrouw op de motor aandacht te vragen. Op 11 december vond in zowel de provincie Noord-Holland als in Groningen een kerstmannen- en vouwen motortoerrit plaats waar veel gehoor aan wordt gegeven. Het initiatief van de twee kleine Noord-Hollandse dorpen wordt inmiddels landelijk opgepakt en omarmd, waardoor er al ruim € 7000,- is opgehaald.

Daverend succes
In het dorpje Abbekerk heeft een inwoner spontaan een tompoucenactie bedacht welke is uitgelopen op een daverend succes. Er zijn méér dan 200 dozen tompoucen besteld. In datzelfde dorp vindt er op 14 en 15 december een kerstlichtjescollecterit plaats omhuld in kerstsferen van licht en muziek. Hierbij gaan collectanten, verkleed in kerstsferen langs de deuren. Zij worden begeleid door enkele versierde motoren.

Vuilniszakken vol met knuffels 
Aan de oproep van de twee kerstmannen in Abbekerk en De Rijp om teddyberen en knuffels in te leveren werd veel gehoor gegeven. De mannen zitten nu met 25 goed gevulde vuilniszakken vol met knuffels in huis. De twee kerstmannen hebben op zaterdag 18 december samen met andere Noord-Hollandse kerstmannen- en vrouwen een ludieke verassingsactie gepland in verschillende Noord-Hollandse steden.
Meer informatie is te vinden op de facebook groep ’Santa Maxima Nederland’. Indien gewenst kan er ook gedoneerd worden op: https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland (https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland).

Kerstman - kerstvrouw op de motor Kerstman - kerstvrouw op de motor