Diefstal katalysatoren neemt ernstige vormen aan

14-12-2021

HOORNGIDS REGIO | Sinds enige tijd signaleert de politie een toename van diefstallen van katalysatoren. Deze leveren veel geld op, want in katalysatoren zitten edelmetalen. De stijgende prijzen maken het lucratief om ze uit de katalysatoren te halen. 

Katalysatoren zijn relatief eenvoudig te stelen. Binnen enkele minuten wordt een auto opgekrikt, de katalysator losgesneden en meegenomen. De schadepost voor de eigenaar van het voertuig is erg groot. Veel groter dan de opbrengst voor de dief.

Tips
Onderstaand enkele tips die kunnen bijdragen om de kans op diefstal te verkleinen:
· Parkeer op een goed verlichte plek
· Parkeer de auto ’in het zicht’
· Parkeer in een bewaakte parkeergarage.
· Laat de katalysator extra vastzetten. Hiermee vertraag je een diefstal, waardoor de kans groter is dat criminelen jouw voertuig verder met rust laten.
· Laat je kenteken of VIN-nummer in de katalysator graveren. Zodoende kunnen eventueel aangetroffen gestolen katalysatoren worden teruggebracht naar de eigenaar.
· Bel de politie bij verdachte omstandigheden rondom jouw auto of de auto van iemand anders. Zie je dat iemand onder de auto bezig is: bel 112.
De politie probeert de diefstal van katalysatoren uiteraard ook tegen te gaan. Daarbij wordt  samengewerkt met verschillende partners. Hulp is echter erg welkom om de kans op diefstal zoveel mogelijk te verkleinen.

Katalysatoren politie Katalysatoren politie