”Edelweiss, Edelweiss”, Hoorn 1 avond wel een bioscoop

ingevoerd op 9-4-2006

Hoorn had eindelijk weer even een heuse bioscoop. Zaterdagavond zat de tijdelijke bioscoopzaal zelfs helemaal vol met 900 meezingende liefhebbers van de klassieker ”Sound of Music”. De tijdelijke filmzaal was gevonden in schouwburg Het Park en het dak ging er bijna (weer) vanaf omdat er zo enthousiast werd meegezongen en gedanst. Velen waren zelfs in Oostenrijkse outfit naar de Meezingbioscoop gekomen.

”Edelweiss, Edelweiss” klonk regelmatig door de schouwburgzaal en sommige bezoekers hadden zelfs koeienbellen meegenomen of zaklampen om de Nazi’s te verblinden. Elke bezoeker had van de organisatie een plastic Edelweissje, een feestfluitje en een lapje gordijnstof (in de film worden daar kinderkleren van gemaakt) ontvangen. En van een stug Westfries publiek was zeker geen sprake, want er was sprake van veel interactiviteit.
Bij de kostuumparade streden de verklede bezoekers om het hardste applaus van de niet verklede bezoekers.
EDELWEISS, SO LONG FAREWELL en CLIMB EV’RY MOUNTAIN werden in de Hoornse ’bioscoop’ voluit meegegalmd. En het Hoornse raadslid Harry van Lunteren vierde er met 50 genodigden zijn verjaardag en ook leek er menig vrijgezellenfeestje te worden gevierd.

Voor meer info kijkt u op onze fotopagina (zie link hierboven) en op www.meezingbioscoop.nl