Volkskerstzang maar dan anders vanuit Oosterkerk

Stream vanuit de Oosterkerk op kerstavond

HOORNGIDS HOORN | De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het elk jaar weer heerlijk om bekende liederen te zingen zoals ’Stille Nacht’ en ’Komt allen tezamen’. Kortom: een sfeervolle avond met heel veel samenzang. Helaas zet het coronavirus daar een streep doorheen. Een fysieke Volkskerstzang is helaas ook dit jaar simpelweg uitgesloten.

De organisatie heeft nagedacht over een alternatief dat ook door kan gaan tijdens de huidige lock-down. Dat is de VolkskerstSTREAM geworden. Een programma dat op kerstavond, volledig online te volgen zal zijn, gewoon thuis op de bank via de computer, laptop, tablet, mobiel of televisie. 

Een gebeuren voor de hele stad
De volkskerststream  wordt georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk maar is een gebeuren voor de hele stad. Traditiegetrouw zal ook de brassband Alkmaar Brass onder leiding van Alexander Zwaan  veel bekende kerstliederen en Christmas Carols laten horen. De teksten verschijnen onder in beeld zodat u de liederen mee kunt beleven en thuis kunt meezingen. Toch nog een beetje Volkskerstzang. Daarnaast zal ook het bijzondere Bätz-orgel van de Oosterkerk te horen zijn en het Kerstverhaal wordt op een bijzondere manier in beeld gebracht door een zandkunstenaar. 
Het centrale thema ‘Vier ‘s Kerst’ is passend in deze tijd. Beleef ook het Licht van Kerst en bekijk op kerstavond 24 december vanaf 20.00 uur het programma op: www.volkskerststream.nl (http://www.volkskerststream.nl). Inloggen kan vanaf 19.55 uur.

Kerst in Oosterkerk Kerst in Oosterkerk