Vaccinatielocatie in Hoorn dringend gewenst

20-12-2021

HOORNGIDS HOORN | Om de omikrongolf te beteugelen is boosteren dringend nodig. In Hoorn is er nog geen locatie om gevaccineerd te worden. Inwoners moeten naar Hem of Middenmeer. Feitelijk moeten de Hoornse inwoners op loopafstand gevaccineerd kunnen worden.

Fractie Tonnaer doet daarom een beroep op het college om de GGD te helpen bij het zoeken naar een vaccinatielocatie in Hoorn. Fractie Tonnaer vindt het P&R-terrein, Pelmolenpad-Prisma, kantoor Verlengde Lageweg 19, parkeerterrein IJsbaan, Noorderkerk en de Octaaf geschikt als vaccinatielocatie.
Gemeenteraadslid Roger Tonnaer stelde onderstaande vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders van Hoorn.

Geacht college
Om de omikrongolf te beteugelen is volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel boosteren dringend nodig. De GGD staat voor de moeilijke taak deze coronavaccinatie zo snel mogelijk uit te voeren. Binnen 1,5 maand moeten de 25 GGD’s ongeveer 9 miljoen prikken zetten. Het vaccineren vergt veel van de medewerkers van GGD Hollands Noorden.  Er is extra menskracht nodig evenals locaties voor vaccineren. 
In Hoorn is nog steeds geen geschikte vaccinatielocatie gevonden. Fractie Tonnaer vindt dat de inwoners dicht bij huis gevaccineerd moeten worden. Hoornse inwoners moeten nu voor een boosterprik naar Hem of Middenmeer. Vooral voor oudere inwoners is het reizen daarnaartoe een probleem. Wij vinden dat Hoorn, met bijna 75.000 inwoners, een eigen vaccinatielocatie moet hebben. Feitelijk moeten de Hoornse inwoners op loopafstand gevaccineerd kunnen worden. Wij doen daarom een beroep op het college om de GGD te helpen bij het zoeken naar een vaccinatielocatie in Hoorn.
Omdat door de lockdown sprake is van een noodsituatie, vinden wij dat niet alleen gezocht moet worden naar ideale locaties. Ook mindere locaties kunnen geschikt zijn om te vaccineren. Hier geldt ‘nood breekt wet’. Voor de inwoners is een iets minder ideale locatie beter dan geen locatie. Wij vertrouwen erop dat de gemeente samen met de GGD binnen uiterlijk een week een vaccinatielocatie in Hoorn vindt. 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer, 
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

De Westfries vaccinatielocatie - Eftelingrij De Westfries vaccinatielocatie - Eftelingrij

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
26-12-2021, 14:01
Vanaf station Hoorn buurtbus 412 elk uur. Met de trein van Hoorn Kersenboogert naar Hoogkarspel en met de 412 naar Torenweg Hem. Ook elk uur. Alleen zaterdag om de 2 uur en zondag niet.

Reactie: (Marianne )
25-12-2021, 15:18
Mijn fiets kan geen 100 (hahaha) Er moet gewoon goed openbaar vervoer zijn om bij een locatie te komen. Dat is toch wel het minste. We moeten toch de auto uit i.p.v. in.

Reactie: (Bert Putters)
25-12-2021, 11:35
Vanaf station Hoorn is het precies11Km. Dus woon je in de Grote Waal is het verder. Voor mensen uit Hoorn is Hem erg ver weg....laat staan Venhuizen. Gaat men dan naar Berkhout en is dit schijnbaar dichterbij. Via Hoorn Noord en de N307 vanuit de stad via N506 is Hem echt niet ver weg en op de N307 kan ook 100 worden gereden. Neem de afslag Westerwijzend en via de Slimweg, Houterweg de N506 oversteken en dan ben je er al.....

Reactie: (Xander de Groot)
21-12-2021, 09:30
De tennishal op de Holenweg.

Reactie: (Lydia)
20-12-2021, 20:02
Er is hier in het wijkcentrum Grote Waal in November toch gevaccineerd tegen Corona? Dan is het toch mogelijk om hier de Boosters ook te geven?Voor oudere en mensen zonder vervoer die weer iemand moeten vragen om te rijden.Dichterbij en dus niet moeilijk om te komen.

Reactie: (Hans Spanger)
20-12-2021, 19:45
De afstand Hoorn - Hem is 10 km, en de kreet Middenmeer wekt verwarring: je komt niet in het dorp maar op de locatie Agriport (tegenover de grasdrogerij, van vroeger Hartog). Over de A7 ben je er met de auto in nog geen 10 minuten.

Reactie: (Marianne )
20-12-2021, 13:47
Wij moesten naar de RAI Amsterdam dus van de week maar eens opnieuw kijken of we in Hem of Agriport terecht kunnen. Een klein dorpje kan het wel en Hoorn stuurt zoveel mensen het land door terwijl we zo min mogelijk mogen reizen en dan heb ik het nog niet over de openbare vervoersproblemen.