Waarom een minivakantie naar de Wadden een goed idee is

21-12-2021

HOORNGIDS REGIO | In Hoorn zitten we natuurlijk al aan het prachtige IJsselmeer, als inwoner van een havenstad moet het Waddenzeegebied je ook aantrekkelijk lijken. Door de huidige situatie in de wereld is het lastig om naar het buitenland op vakantie te gaan. De Wadden liggen dan wel dicht bij huis, maar zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. In dit artikel geven wij je een aantal redenen waarom wij denken dat een minivakantie naar de Wadden een goed idee is. 

Duurzaam
Voor een bezoekje aan de Waddeneilanden hoef je niet met het vliegtuig voordat je in een hele andere wereld terecht komt. Je auto meenemen naar het eiland is duur en omdat de afstanden op eilanden toch relatief klein zijn kiezen veel mensen voor het huren van een fiets. Je kunt dus ook zeggen dat een vakantie naar de Waddeneilanden eigenlijk heel duurzaam is. 

Rustgevende natuur
Het Waddengebied is UNESCO werelderfgoed sinds 2009. Op ieder eiland heb je een stukje natuurgebied om van te genieten. Ga je een huisje op Ameland (https://www.wadden-vakantiehuis.nl/vakantiehuizen-waddeneilanden/ameland/) huren? Dan kan je genieten van ’t Oerd en een natuurmuseum. Op Vlieland heb je de Kroon’s Polders, op Texel heb je de Bollekamer, Eierlands duinen en Natuurgebied Ceres. Als je een echte vogelspotter bent dan is Texel de beste keuze. Als je liever op Terschelling een huisje (https://www.wadden-vakantiehuis.nl/vakantiehuizen-waddeneilanden/terschelling/) zoekt dan heb je natuurgebied de Boschplaat. Een Nederlandse natuurliefhebber moet gewoon een keer in zijn leven naar de Waddeneilanden zijn geweest. 

Verschillende overnachtingsmogelijkheden
Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten vakantiedoelen. Je kunt op zoek zijn naar rust, of misschien heb je liever een actieve vakantie met veel wandelen, fietsen en andere sporten. Je kunt met je gezin op vakantie zijn, of een romantisch weekendje weg. Mogelijkheden genoeg. Zo ook voor je overnachtingsplek. Op de eilanden heb je verschillende mogelijkheden: een tent, caravan, hotel, strandhut, vakantiehuisje, huisje met jacuzzi (https://www.wadden-vakantiehuis.nl/vakantiehuizen/vakantiehuis-met-jacuzzi-nederland/) en tegenwoordig ook speciale eco-huisjes. Kies een overnachting die het beste bij je vakantie past. Bij een romantisch weekendje weg kun je bijvoorbeeld beter gaan voor een hotel, terwijl je met de kinderen waarschijnlijk liever in een vakantiehuisje zit. De jongeren die op vakantie gaan met de vriendengroep slapen waarschijnlijk het liefste op een jongerencamping. 

Eilandsfeer
Vooral in de vakantieperiode kunnen de Waddeneilanden je een hoop plezier opleveren. Dan is het vaak drukker op de eilanden en heb je een hoop gezelligheid in de verblijfplaatsen, strandtentjes en op het strand zelf natuurlijk. In de zomer worden daar grote kampvuren opgezet waar jongeren, maar ook andere leeftijdsgroepen bij elkaar komen voor een gezellige tijd. Door de vele toeristen in het hoogseizoen zijn de eilanden ook een beetje op toerisme ingericht. Je hebt er zwembaden, musea, giftshops, verschillende tours door natuurgebieden, en activiteiten zoals surfen, blokarten en paintball. Het maakt niet uit om wat voor reden je naar de eilanden bent vertrokken, er zijn genoeg opties om je binnen een paar dagen weer helemaal klaar te stomen voor je normale leven op het vasteland.

Minivakantie naar de Wadden Minivakantie naar de Wadden