Geplaatste borden op parkeergebied De Koggen leidt tot verbazing

21-12-2021

HOORNGIDS HOORN | Samen met bewoners uit de Grote Waal heeft de gemeente Hoorn op parkeerplaats De Koggen langs de A7 borden geplaatst waarop vermeld staat dat vrachtwagens met een koelsysteeem wordt verzocht deze uit te schakelen tussen 7 uur ’s avonds en 7 uur ’s morgens. Dit omdat bewoners al jaren last hebben van geluidsoverlast van draaiende motoren en koelsystemen van vrachtwagens. 

De geplaatste borden leidden direct tot veel opwinding. Ook De Realistische Partij was dit niet ontgaan en het vormde de aanleiding om er terstond vragen over te stellen aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoorn. De brief is hieronder te lezen. 

Geacht college
Vandaag kondigde de gemeente Hoorn aan borden te hebben geplaatst op parkeerplaats de Koggen langs de A7. Op deze borden wordt vermeld dat vrachtwagenchauffeurs, als zij een koeltrailer rijden, het koelsysteem tussen 19- en 07 uur uit moeten schakelen. Met veel verbazing namen wij kennis van deze actie en stellen u daarom de volgende vragen: 
Welke onderzoeken heeft u verricht alvorens u deze maatregelen heeft ingesteld?
Heeft u gezorgd voor alternatieven voor chauffeurs die koeltransport rijden en tegelijkertijd aan wettelijke rij- en rusttijden hebben te voldoen?
Bent u zich ervan bewust dat deze vrachtwagens niet voor niets een koelinstallatie hebben? Kunnen transporteurs die schade hebben geleden aan bederfelijke waar, door deze maatregel, deze op de gemeente Hoorn verhalen?
Welke wettelijke grondslag heeft dit verbod en hoe verhoudt dit zich tot de wegenverkeerswet?
Op alle bovenstaande vragen hebben wij graag spoedig antwoord alsook een reflectie.
met vriendelijke groeten, 
Menno Jas - De Realistische Partij (DRP)

De Koggen borden koelsysteem 3 De Koggen borden koelsysteem 3