Mogelijk geen coronasteun voor ondernemer door overlijden partner

24-12-2021

HOORNGIDS HOORN | De VVD-fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Hoorn naar aanleiding van een artikel in het NHD over een ondernemer die door het overlijden van haar man mogelijk geen coronasteun zal ontvangen. Dit omdat de onderneming vanwege de verplichte omzetting van V.O.F. naar Eenmanszaak als een nieuwe onderneming wordt beschouwd.

De door raadslid Rob Droste van de VVD Hoorn gestelde vragen zijn hieronder te lezen.

Geacht college, 
De gemeente Hoorn is proactief bezig om onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen in deze lastige tijd. Ondanks de goede inzet van het gemeentebestuur en haar ambtenaren ontstaan er soms schrijnende situaties. In het NHD van 21 december 2021 viel te lezen dat een ondernemer vanwege het overlijden van haar partner mogelijk niet in aanmerking kan komen voor coronasteun. Dat komt doordat de onderneming vanwege de verplichte omzetting van V.O.F. naar Eenmanszaak als een nieuwe onderneming wordt beschouwd. Daarom stellen wij de volgende vragen: 
In welke mate kan een gedwongen rechtsvormverandering van een onderneming leiden tot uitsluiting van coronasteun? 
Welke mogelijkheden ziet het college om ondernemers in dergelijke schrijnende situaties tegemoet te komen? 
In afwachting van uw antwoord, 
Met vriendelijke groet, 
Rob Droste, VVD Hoorn 

Euro's Euro's

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
26-12-2021, 13:57
Heeeel verdrietig. En zeker een actie vanuit de gemeente. Maar zou de VVD ook in actie komen voor een doodgewone burger? Nee dus.