College doet moeilijk over ijsverkoop bij Van den Berg

24-12-2021

HOORNGIDS HOORN | Twee keer heeft banketbakker van den Berg toestemming gevraagd ijs te mogen verkopen vanuit het nieuwe pand aan de Nieuwstraat. Door Fractie Tonnaer zijn diverse vragen gesteld en de gemeenteraad heeft 6 juli 2021 een motie aangenomen over de ijsverkoop.  

Ondanks deze inspanningen laat wethouder Helling (D66) ijskoud weten dat ijsverkoop weliswaar mogelijk is, maar dat eerst een vergunning aangevraagd moet worden door de banketbakker. De twee panden met werkplaatsen zijn intussen samengevoegd. Fractie Tonnaer verwacht van het college met een diepe buiging de gevraagde vergunning voor ijsverkoop alsnog verleent aan banketbakker.
Zie de aan het college verzonden brief hieronder. 

Geacht College,
Op dinsdag 6 juli 2021 werd door de Hoornse gemeenteraad een motie aangenomen met het verzoek aan het college van B&W om de eerdere afwijzing van ijsverkoop door banketbakker Van den Berg opnieuw te bekijken. Vóór deze motie stemden Fractie Tonnaer, CDA, Christen Unie, PvdA, DRP en VVD. Tegen stemden de fracties Eénhoorn, Groen Links, D66, Koekkoek en Verdonk. De aangenomen motie heeft de intentie om het mogelijk te maken dat Van den Berg, na eerdere afwijzingen, alsnog toestemming krijgt ijs te verkopen vanuit het pand naast de banketbakkerij.
Wethouder Helling laat per brief van 17 december weten toch te willen meewerken aan de ijsverkoop, onder de voorwaarde dat de banketbakker een vergunning voor ijsverkoop aanvraagt. Ergerlijk is het dat Van den Berg voor de derde keer zo’n vergunning moet aanvragen, terwijl het gaat om dezelfde ijsverkoop vanuit hetzelfde pand. Fractie Tonnaer is bovendien verbaasd dat de brief alleen door wethouder Helling is ondertekend. U weet of zou moeten weten dat alleen het college van B&W conform de gemeentewet besluiten neemt. 
Het lijkt ons beter wanneer u met een diepe buiging de gevraagde vergunning voor ijsverkoop zo snel mogelijk alsnog verleent aan Van den Berg. 

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Van den Berg's Banketbakkerij Van den Berg's Banketbakkerij