Klimaatavonden in Risdam-Noord: van globaal naar lokaal

03-01-2022

HOORNGIDS HOORN | Het klimaat verandert globaal, dus wereldwijd, in hoog tempo. Ook in Risdam-Noord merkt men dat. Buurtgroep Risdam-Noord Groen vraagt zich af wat dit in de nabije toekomst betekent wat betreft hitte, droogte en wateroverlast in de wijk. Bovendien is de vraag wat wijkbewoners aan de verwachte gevolgen van klimaatverandering kunnen doen.

Met de focus op klimaatverandering en de noodzakelijke aanpassing organiseert Buurtgroep Risdam-Noord Groen twee ‘Klimaatavonden’. Dat zal online plaatsvinden. Aanmelden kan voor de eerste onlineavond op dinsdag 18 januari van 19.30 tot 21.00 uur. Stuur een e-mail naar info@risdamgroen.nl (mailto:info@risdamgroen.nl). Zet in de e-mail jouw voor- en achternaam, (nogmaals) jouw e-mailadres en dat jij je aanmeldt voor de klimaatavond op 18 januari. Na aanmelding krijg je op 16 januari een link toegestuurd naar een beveiligde zoommeeting. 
 
Programma 
Buurtgroep Risdam-Noord Groen biedt het volgende programma:
- Natascha Grippeling van Puur Hoorn opent de avond.
- Jan Wijn is klimaatambassadeur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
- Piety de Jong is dochter van een voormalig melkveehouder en betrokken bij tal van duurzaamheidsinitiatieven.
De tweede avond, ook online, zal sterk gericht zijn op hoe jij in je eigen tuin kan inspelen op de klimaatveranderingen. Binnenkort meer informatie over deze tweede avond. Meer hierover is te lezen op risdamgroen.nl (http://risdamgroen.nl) .

Insectenlint Insectenlint