Dringend verzoek: doe de winkels open

Liberaal Hoorn wil signaal afgeven aan kabinet

HOORNGIDS HOORN | De sluiting van niet-essentiële winkels vanwege de coronamaatregelen is niet alleen een doorn in het oog van de potentiële klanten, maar zeker ook voor de winkeliers zelf. Geen omzet draaien, wel kosten maken. De verontrustende berichten vanuit het midden- en kleinbedrijf zijn inmiddels bekend, en er zijn tekenen die erop wijzen dat het draagvlak in verhoogd tempo afneemt. 

Op verschillende plekken in Nederland groeit het verzet. Zo ook in de gemeente Barneveld, waar volgens Liberaal Hoorn het gemeentebestuur een dringend appèl heeft gericht aan de Nederlandse regering om op de kortst mogelijke termijn winkelen in de niet-essentiële sector mogelijk te maken. De plaatselijke politieke partij heeft in een brief het college van burgemeester en wethouders van Hoorn verzocht eenzelfde dringend verzoek te richten tot het kabinet, dat komende vrijdag weer een update zal geven met betrekking tot de maatregelen. De brief is hieronder te lezen.

Geacht College,
Wij kregen vandaag de brief van de gemeente Barneveld onder ogen waarin zowel het college als de gehele gemeenteraad een dringend appel doet op de heer Rutte om op de kortst mogelijke termijn winkelen in de niet-essentiële sector mogelijk te maken. Daarnaast roept de brief op om met spoed een duurzaam perspectief te bieden voor onze samenleving in deze tijd. 
Liberaal Hoorn vindt dit een geweldige initiatief van de gemeente Barneveld en roept het college op zo spoedig mogelijk een dergelijke brief op te stellen en aan de fractievoorzitters voor te leggen zodat deze naar onze Minister-President verzonden kan worden. 
Ook onze ondernemers willen zo snel mogelijk open. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Wij maken ons zorgen over de gevolgen. Juist door de stapeling van economische en financiële effecten is de nood bij vele ondernemers hoog. 
Gelijk als in de gemeente Barneveld wil onze fractie dat op de korte termijn het weer mogelijk wordt om op een veilige manier te winkelen (1,5 meter maatregel en gebruik van mondkapje). Voor de ondernemer is er dan meer ruimte om te ondernemen en voor de klant is het een veilige manier van kopen. Eerder hebben onze ondernemers zich innovatief getoond om veilig werken in deze tijd mogelijk te maken. 
Wij hopen dan ook echt dat u bereid bent een dergelijke brief op te stellen.

Met vriendelijke groet,
Alex van der Kleij 

Grote Noord Grote Noord

Reacties
Reactie: (Kees)
14-1-2022, 13:40
@ Redactie er zijn nu 3 reacties 2 van mij en een van Jan en zolang ik hier op deze site reageer doe ik dit altijd met mijn voornaam nu het een reactie is op die brief van de Hoornse burgemeester is dit in ene niet goed?!