Veel klachten over zebrapad vlakbij de bocht van de Rijnweg bij de bibliotheek

Tientallen reacties op bericht in de Facebookgroep 'Kersenboogerd Hoorn'

HOORNGIDS HOORN | Fractie Tonnaer stelt schriftelijke vragen aan het college van B&W over het zebrapad vlakbij de bocht van de Rijnweg bij de bibliotheek in de Kersenboogerd.

Via de Facebook groep ’Kersenboogerd Hoorn’ werd aan deze oversteekplaats aandacht besteed met een filmpje. Daarop kwamen tientallen reacties, dat het hier een gevaarlijke verkeerssituatie betreft en maatregelen nodig zijn. Op 5 december is hier zelfs iemand aangereden. Zie het bericht daarover op HoornGids HoornGidslink (https://www.hoornradio.nl/nw-7951-7-3959085/nieuws/voetganger_aangereden_op_zebrapad_betje_wolffplein.html?page=0).

 

De brief met schriftelijke vragen van Fractie Tonnaer aan het college van B&W:

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: art. 36 vragen over zebrapad in de bocht van de Rijnweg Kersenboogerd, bij bibliotheek en station.

Hoorn, 12 januari 2022

Geacht College,

Op Facebook in de groep “Kersenboogerd Hoorn”, is op 9 januari een filmpje geplaatst over het  zebra-oversteekplaats in de bocht van de Rijnweg bij de bibliotheek en station. Bij dit filmpje wordt genoemd dat het hier nogal eens mis gaat; Meeste automobilisten rijden hier plankgas door met alle gevolgen van dien.

Er zijn tot nu toe 90 reacties op dit Facebook filmpje geplaatst.

De reacties zijn van: Er wordt daar veel te hard gereden; de bocht is levensgevaarlijk, het zou hier een 30km zône moeten worden en op te hard rijden gehandhaafd moeten worden. Er moeten daar maatregelen genomen worden met drempels zoals bij Van Aalstweg, om de snelheid van de te hard rijdende auto’s te remmen.

Onlangs, 5 december 2021, is hier opnieuw iemand aangereden met vervelend letsel.

Dit zebrapad wordt intensief gebruikt; het is gelegen bij het station, een druk bezocht winkelcentrum, voor de bibliotheek. Er wonen in deze omgeving veel senioren en deze zijn niet snel ter been, sommige met visuele beperkingen en een aantal met hulpmiddelen, zoal rollators. Onze fractie vindt dat mensen op deze druk bezochte plek hier veilig moeten kunnen oversteken en dat automobilisten gewaarschuwd moeten worden voor dit slecht zichtbare zebrapad. (vooral in de avond)

Onze vragen zijn:

1. Bent u het met ons eens dat dit zebrapad een gevaarlijke oversteekplaats is?

2. Wilt u speciale aandacht geven aan deze oversteekplaats om het veiliger te maken door hier een 30km zône te maken, met handhaving op te hard rijden, het aanleggen van waarschuwingsborden/lichtsignalen bij zebra/verkeersdrempel(s) en of door aanleg van een verhoogd zebraplateau zoals bij het zebrapad op de Rijnweg voor Woonzorgcentrum Betsy Perk?

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer

Conny Ligthert, gemeenteraadslid

Foto: Google en Inter Visual Studio (5 dec. 2021)

Zebrapad Rijnweg Zebrapad Rijnweg
Aanrijding op zebrapad bij Betje Wolfplein Aanrijding op zebrapad bij Betje Wolfplein