Hajo, Padde en Rolf binnenkort weer zonder fietsverhuur op de foto

Raadslid René Assendelft van Hoorn Lokaal had goed gesprek met de uitbater

HOORNGIDS HOORN | Raadslid René Assendelft van de Hoornse eenmansfractie Hoorn Lokaal, vindt het niet fraai dat foto’s van de scheepsjongens van Bontekoe voortaan de toevoeging ’Fietsverhuur’ meekrijgen. 

Op twitter schrijft hij: ’De jongens van Bontekoe. Iconen van onze stad, wie kent ze niet!, behoren ook tot de meest gefotografeerde items van Hoorn. Helaas krijgt elke foto nu het bord ’fietsverhuur’ mee. Maar daar hielden Hajo, Padde en Rolf zich helemaal niet mee bezig’. Hij heeft wethouder Broersma erop gewezen en hoopt dat de gemeente hier nog even naar wil kijken.

Inmiddels meldt René Assendelft een goed gesprek te hebben gehad met de uitbater van het toeristisch informatiepunt. Hij had zich niet gerealiseerd wat de reclame-uiting doet met de fotogeniekheid van de jongens van Bontekoe. Aanpassing volgt.

Vaak lijkt het of niemand meer met elkaar in gesprek is, maar alles moet worden afgedwongen. HoornGids vindt het hartverwarmend dat blijkt dat een goed gesprek met resultaat (zonder inschakeling van politieke druk of jurist), in deze ’korte lontjestijd’ nog steeds mogelijk is. 

Foto: René Assendelft

De Scheepsjongens van Bontekoe in de fietsverhuur Foto Rene Assendelft De Scheepsjongens van Bontekoe in de fietsverhuur Foto Rene Assendelft