VVD Hoorn wil de horeca open

14-01-2022

HOORNGIDS HOORN | Na een eerdere oproep van Hoorns burgemeester Jan Nieuwenburg aan het kabinet om de coronamaatregelen veilig en gereguleerd te versoepelen vanwege de economische en emotionele impact van de coronamaatregelen op inwoners en ondernemers, dringt nu ook VVD Hoorn, bij monde van wethouder Marjon van der Ven, aan op een verdere versoepeling voor de horeca.

VVD Hoorn is ontzettend blij met de oproep van de burgemeesters en de aangekondigde versoepelingen van het kabinet, maar maakt zich nog steeds zorgen over de Hoornse horeca en detailhandel. 

De rek is er uit
Marjon Van der Ven: “De Hoornse horeca en detailhandel zijn al lang dicht en hebben op dit moment behoefte aan duidelijkheid. De rek is er uit bij de winkeliers en horeca. Het aantal huisfeestjes rijst de pan uit, maar de horeca moet dicht blijven. Dat is niet meer uit te leggen aan onze ondernemers. Het is belangrijk om ondernemers, waaronder de horeca en detailhandel, weer perspectief te bieden door verruiming van de maatregelen en ze meer ruimte te bieden. 
Ook voor de samenleving als geheel is dit van belang. De ondernemers hebben de belangrijke december-maand al genoodzaakt moeten missen en de rek is er nu echt uit. Daarom doet VVD Hoorn de oproep om naast de al aangekondigde versoepelingen ook de horeca en detailhandel weer grotendeels te openen. De bodem is allang bereikt voor vele ondernemers, dat kan niet zo langer”.

Horeca Horeca