Open brief van Liberaal Hoorn aan college: Toon lef!

Fractie roept op de regels voor ondernemers te versoepelen

HOORNGIDS HOORN | Liberaal Hoorn heeft een open brief gestuurd aan het Hoornse college van B&W. Daarin wordt gepleit om de regels voor ondernemers te versoepelen. De open brief staat in zijn geheel hieronder:

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Sta opening horeca en cultuur toe!

Hoorn, 14 januari 2022

Geacht College,

Onze fractie heeft herhaaldelijk gevraagd om de regels voor onze ondernemers te versoepelen. De rek is er echt uit en langer sluiten is echt onverantwoord. Het antwoord wat wij hebben gekregen van dit linkse college is rondweg teleurstellend en beschamend. Citaat: “Wij begrijpen dat dit wrang over kan komen, maar voor winkels geldt dat er alleen sprake kan zijn van click en collect. De landelijke regels schrijven voor dat de afhaallocaties sober ingericht moeten zijn en dat uitstallingen niet toegestaan zijn”.

Fracties die nu aan het roer staan w.o. de VVD en D66,  die het juist nu voor onze ondernemers, horeca en cultuurinstellingen moeten opnemen laten het afweten. Met de mond beleren ze het allemaal verschrikkelijk te vinden maar ondertussen gebeurt er niks. En dat er juist wel wat kan dat laten ze zien in het zuiden van het land. Daar zien wij dat een vijftien burgemeesters het lef hebben horeca en cultuurinstellingen zaterdag a.s. te openen tussen 10:00 uur tot 20:00 uur.

Laten wij dit ook doen in Hoorn en geef de ondernemers echt de ruimte en hun vrijheid. Toon lef.  De Hoornse horeca en detailhandel zijn al te lang dicht. De rek is er uit bij de winkeliers en horeca. Liberaal Hoorn kan dit niet meer uitleggen. We gaan met zijn allen naar België en Duistland en hier is alles dicht! Liberaal Hoorn roept dan ook op de regels voor de horeca en detailhandel te verruimen en de winkels weer open te laten gaan.

Met vriendelijke groet,
Chris de Meij

Gesloten wegens lockdown Gesloten wegens lockdown