Zaterdag ook in Hoorn horeca van 9.30 tot 20.00 uur open

Burgemeester gedoogt openingsactie

HOORNGIDS HOORN | In navolging van gemeente Valkenburg aan de Geul (L) afgelopen vrijdag, zal vandaag, zaterdag 15 januari, in veel gemeenten de horeca open zijn. Ook burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn zal de openingsactie in Hoorn gedogen.

Horecazaken mogen open vanaf 8.30 tot 20.00 uur. Hoorns burgemeester gedoogt de actie één dag. Hij waarschuwt dat het wel bij een signaal moet blijven. ”Als de horecaondernemers ook op andere dagen of buiten de afgesproken tijden om open gaan, volgen er wel waarschuwingen en sancties.’’

Donderdag werd al duidelijk dat de burgemeesters van gemeenten in Noord-Holland overwogen om een openingsactie te gedogen. Inmiddels is dit een olievlek en zullen in het hele land horecazaken worden geopend. 

Zeker na de voor de horeca teleurstellende persconferentie van vrijdag, waar de opening van niet-essentiële winkels werd aangekondigd, maar de horeca en cultuurinstellingen nog in de wachtkamer moeten blijven zitten, is de actiebereidheid bij ondernemers zeer groot. 

Horeca een dag open Horeca een dag open