Culturele sector dicht? Nee, Expoost is vandaag open!

Expoost vandaag open met expositie Joost Swarte

HOORNGIDS HOORN | En toen mochten alle winkels weer open. En zelfs de horeca kon van de burgemeester uit protest een dagje open. Maar zoals altijd… over de cultuur weer geen woord. Dus blijft daar alles dicht. Alles? Nee, Expoost aan de Roode Steen gaat vandaag toch open! Daarmee vraagt dit pop-up museum aandacht voor de culturele sector die steeds maar weer in het verdomhoekje zit. 

Expoost toont de fantastische expositie van de veelzijdig grafisch kunstenaar Joost Swarte. Die expositie moest in december helaas al na een dag sluiten, maar nu dus weer voor iedereen te bezoeken. Om 15.00 uur zal Stadsdichter Levi Noë bij Expoost een aantal gedichten voordragen om de culturele sector en het publiek een hart onder de riem te steken. 

Joost Swarte
De expositie van Joost Swarte toont naast een groots overzicht van zijn werk ook een prachtige korte docu over de totstandkoming van zijn glas-in-loodraam in de Oosterkerk. Uiteraard is ook de beeldentuin weer open voor publiek. Al het tentoongestelde werk van Joost Swarte is ook te koop. De entree is als altijd gratis, uiteraard onder de geldende maatregelen (QR-code, mondkapje, 1,5 meter).
Expoost aan de Roode Steen 15 in Hoorn is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Zie ook www.expoost.nl (http://www.expoost.nl) .
 

Foto ©Joost Swarte: Portfolio Trafic: Buster Keaton
Foto Stadsdichter Levi No
ë is aangeleverd

Expoost Roode Steen Expoost Roode Steen
Voordracht stadsdichter Levi Noë bij Expoost Voordracht stadsdichter Levi Noë bij Expoost