Initiatief voor opwaardering van het Dwaalpark

Commissievergadering 18 januari

HOORNGIDS HOORN | In de Grote Waal is in bewonersoverleggen in het kader van Grote Waal SAMEN STERK de wens geuit om het Dwaalpark te revitaliseren. Stichting Dwaalpark heeft na een ontwerpwedstrijd gekozen voor het plan dat is ingediend door bureau Grijs kleurt Groen Stadsnatuur. Er is gedacht aan een openluchttheater, natuurspeeltuin, fitnessplein, bootcamproute en hondenspeelplaats. Het realiseren ervan zal 312.000 euro kosten.

De meeste raadsfracties zijn enthousiast. Wel wordt aandacht gevraagd voor toegankelijkheid voor mindervaliden en bescherming tegen vandalisme. Is het een goed idee om de uitvoering te laten verrichten door een stichting? Sociaal Hoorn en De Realistische Partij wijzen naar een eerder plan dat door een stichting niet goed is opgepakt. De ChristenUnie vreest overlast en vraagt ook aandacht voor andere wijken die ook wel zoiets gerealiseerd willen zien. Lisa Klinkenberg (PvdA) is ook enthousiast voor het idee dat bijdraagt aan de saamhorigheid in de wijk en vraagt hoe de wijkbewoners op de hoogte blijven van dingen die daar gebeuren. Aart Ruppert (ÉénHoorn) hoopt dat de tennisclub waar veel initiatieven voor dit plan vandaan komen een stukje ondersteuning krijgt om hun activiteiten te kunnen voortzetten.

Wethouder Simon Broersma is blij met de enthousiaste reacties. De muziekschool en de schouwburg hebben belangstelling om te helpen bij de programmering van het openluchttheater.

Onderwerp het Dwaalpark Onderwerp het Dwaalpark