Tweede woongebouw in gebruik genomen aan de Siriusstraat

19-01-2022

HOORNGIDS HOORN | Er komt weer wat schot in de bewoning van de al maanden leegstaande flats aan de Siriusstraat. Net als gister konden ook vandaag de ingeschrevenen hun intrek nemen in de tweede flat aan het Noorderlicht, de officiële straatnaam daar de ingang van de huizen zich bevindt aan de achterkant van de Siriusstraat. 

Na de ingebruikname in maart 2021 van het eerste woongebouw, de Komeet, is het nu dus de beurt aan de Evenaar en over een maand de Meteoor. De Evenaar bestaat uit 81 sociale huurwoningen: 33 tweekamerwoningen, 42 driekamerwoningen en 6 vierkamerwoningen. De vierde flat,  de Eclips, zal later dit jaar in gebruik worden genomen. 

Prettige ontvangst
De problemen met het verwarmingssysteem zijn opgelost. Dat was ook duidelijk te merken voor de bewoners, want bij binnenkomst was hun nieuwe huis prettig verwarmd. De nieuwe bewoners werden verwelkomd met koffie en gebak door medewerkers van Intermaris, waarna ze de sleutel kregen overhandigd. 
Het bruist dus weer aan de straat waar eindeloos lang is gesleuteld aan het verwarmingssysteem. Binnenkort zal worden begonnen met het heien en bouwrijp maken voor het laatste te realiseren woongebouw, dat de naam Nova zal krijgen. Aansluitend zal begonnen worden met de bouw.

Siriusstraat ingebruikname tweede flat A Siriusstraat ingebruikname tweede flat A
Siriusstraat ingebruikname tweede flat B Siriusstraat ingebruikname tweede flat B