“The Seventies” zijn hot

Expositie in Hoorn verlengd t/m 17 september 2006

Het Museum van Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog tot en met 17 september 2006 de  tentoonstelling “The Seventies”. Vanwege de zeer enthousiaste reacties van de vele bezoekers is besloten de expositie te verlengen tot het najaar. Met talloze voorwerpen, beeld- en geluidsfragmenten, foto’s en herinneringen komen deze ‘discojaren’ weer tot leven. Overigens zijn de zeventiger jaren niet alleen populair in het museum, ook Radio 2 duikt met “De week van de jaren 70” van 17 tot en met 21 april in het verleden en draait 2e Paasdag de Top 70. Die dag, maar ook 1e Paasdag is het museum geopend van 12 tot 17 uur.
 
Typisch 70
“The Seventies” waren de jaren van dansbare discohits, maar ook de tijd van woningen kraken, actievoeren voor legale abortus en de opkomst van de punk-muziek. Menig huis was met de kleuren bruin en oranje ingericht. Met schrootjes plafonds, biezen vloerbedekking en een lekker bont behang. In huiskamers verschenen de eerste dure videorecorders, fonduen was in, brillen waren enorm groot, de plateauzolen hoog en broekspijpen lekker breed.
De expositie kon mede tot stand komen doordat vele geïnteresseerden hun spullen en kleding uit de Jaren Zeventig aan het museum ter beschikking wilden stellen. Door al deze bijdragen, en de eigen collectie van het museum, kan iedere bezoeker van het Museum van de Twintigste Eeuw ook nu weer de specifieke sfeer van “the Seventies” beleven. Het behang uit de tienerkamer terug zien, de muziek uit die jaren horen, de biezen matten ruiken en allerlei macramé-uitingen bewonderen. Bijzonder zijn een aantal trouwjurken en –pakken uit de jaren ’70 die een prachtig tijdsbeeld geven.

Filmzaal
In een filmzaaltje kunnen bezoekers zittend in echte theaterstoelen oude fragmenten bekijken. Verspreid over de expositie zijn ook talloze beeld- en geluidsfragmenten te horen. En in de MuseumShop zijn DVD’s te koop met opnamen uit de jaren zeventig (“Uw geboortejaar in beeld” en “De onvergetelijke jaren ‘70”) en twee recent verschenen boeken over de seventies: “De jaren ‘70” en “De 70’s, alles over de jaren zeventig”.

Info museum
De tentoonstelling “The Seventies” is nog tot en met 17 september 2006 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn.
Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop.
De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 4,- en voor kinderen van 4 tot 16 jaar € 2,-. Met de MuseumKaart heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl.