Nieuws over het Sport- en Recreatiepark Risdam-Noord

Bericht van buurtgroep Risdam-Noord Groen

HOORNGIDS HOORN | Nadat de gemeenteraad begin vorig jaar heeft besloten om geen woningen en geen IKEC te bouwen in het Sport- en Recreatiepark Risdam-Noord, is er nu nieuws te melden. De gemeente ontwikkelt plannen voor gebruik van de sportvoorzieningen van HSV Sport samen met Rugbyclub West-Friesland. De rugbyclub zit nu nog op de Blauwe Berg. Op dinsdag 25 januari wordt het plan besproken in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Uit het plan blijkt dat de projectleider ook een groot openbaar algemeen speelveld bij de sportvelden wil betrekken. Ook gebruikt hij voor het park een nieuwe naam Vitaal Sportpark Risdam Noord.

Risdam-Noord Groen heeft de gemeente met een inspraaknota laten weten niet betrokken te zijn geweest bij dit plan en bezwaar maakt tegen het inpikken van het openbare speelveld. Ook wordt aangeven dat gehecht wordt aan de oorspronkelijke naam van het park: Sport- en recreatiepark Risdam-Noord.
Verder wijst Risdam-Noord Groen de gemeente erop dat eerder is besloten dat belanghebbenden eerst mogen meepraten over de toekomst van het park en gaat ervan uit dat dit gaat gebeuren.

Om als Risdam-Noord Groen niet alleen met de projectleider van de gemeente om de tafel te gaan, worden ook andere wijkbewoners uitgenodigd die willen meepraten om samen de beste mogelijkheden voor alle gebruikers van het park te ontwikkelen. ”Het is ons (!) park”, aldus Risdam-Noord Groen.

Voel jij je ook betrokken bij het park? Meld je dan nu aan om in gesprek te gaan met de werkgroep.
Stuur een e-mail naar: info@risdamgroen.nl (mailto:info@risdamgroen.nl)

De gehele inspraaknota is te vinden op de website van Risdam-Noord Groen onder het kopje ’Nieuws’ https://www.risdamgroen.nl/sportpark-risdam-noord (https://www.risdamgroen.nl/sportpark-risdam-noord)

Plattegrond Sport- en Recreatiepark Risdam-Noord Plattegrond Sport- en Recreatiepark Risdam-Noord