Waardering voor GGD maar ook zorgen

Commissievergadering 27 januari

HOORNGIDS HOORN | De GGD van Hollands Noorden ziet voor de eigenorganisatie een aantal speerpunten waaraan gewerkt gaat worden: doorontwikkeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ), de informatiebeveiliging en privacybescherming en proactief inzetten op preventie en bestrijding van (nieuwe) infectieziekten. Het Hoornse college zag tijdens de coronatijd hoe belangrijk het is om te investeren in de gezondheid en vraagt daarom instemming met de Kadernota 2023.

De Hoornse fracties hebben waardering voor de inzet van de GGD bij het testen en bestrijden van de pandemie, maar er blijven wel zorgen. Ook de zorg voor de bejaarden en het gebeuren rond de ict van de GGD behoeven aandacht. De PvdA vindt het ontbreken van een schoolarts zorgelijk, zeker in het licht van de last die de kinderen ondervonden door de pandemie. Het verbeteren van de privacybescherming mag niet leiden tot onmogelijk maken van studies naar gevolgen van ziektes als corona.

Wethouder Marjon van der Ven sluit zich aan bij de waarderende opmerkingen die de commissieleden maakten. Ze legt uit dat de landelijke GGD heeft gekozen voor grote locaties voor de vaccinaties. Ze zal toch bij de landelijke GGD aandringen op een priklocatie in Hoorn, omdat de bereikbaarheid van de huidige locaties te wensen overlaten. Ze zal zeker verder gaan met besprekingen ober door de fracties genoemde zaken als huiselijk geweld en privacybescherming. Ook het ontbreken van een schoolarts zal worden aangekaart.

Over de GGD Over de GGD