ÉénHoorn bezorgd om overschot dure huurwoningen

28-01-2022

HOORNGIDS HOORN | De desastreus overspannen woningmarkt zorgt voor veel onbalans en heeft dan ook grote gevolgen voor mensen die op zoek zijn naar een geschikte woning. In verschillende grote steden staan duizenden dure huurwoningen leeg. De fractie van ÉénHoorn heeft om die reden vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders om te informeren naar een mogelijk overschot aan dure huurwoningen vanwege die oplopende prijzen. De brief is hieronder te lezen.
 
Geacht College,
De fractie van ÉénHoorn heeft n.a.v. een artikel d.d. 26-01-2022 in Binnenlands Bestuur, zie https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/dure-huurwoningen-staan-leeg-amsterdam-en-rotterdam de volgende vragen:

Heeft u kennis genomen van dit artikel?
In Rotterdam en Amsterdam staan duizenden dure huurwoningen leeg. Onder duur worden huren hoger dan E 1.250 gerekend (> 1.250). In Rotterdam staat zelfs 8,5% in het duurdere huursegment leeg!
Het Amsterdamse raadslid Reinier Van Dantzig stelt ‘dat deze leegstand in stand wordt gehouden door malafide verhuurders die de prijs niet willen laten zakken, maar kunstmatig hoog houden in de hoop meer geld te kunnen vangen’.
Nu is Hoorn geen Rotterdam of Amsterdam, maar ook in onze Coenstad worden inmiddels, in het vrije huursegment, huren gevraagd die steeds hoger worden.
Deelt het college onze vrees dat dit in Hoorn ook meer gaat gebeuren? Indien nee, graag motiveren.
Indien ja, hoe kunnen deze uitwassen voorkomen worden?
De fractie van ÉénHoorn ziet uw antwoorden met belangstelling en binnen de daarvoor geldende termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,
K. Hakhoff, raadslid ÉénHoorn

Appartementen Appartementen