Jonge verdachten van straatroof in de Kersenboogerd gezocht

01-02-2022

HOORNGIDS HOORN | Maandagmiddag heeft een straatroof plaatsgevonden op de Rijnweg in de buurt van station Kersenboogerd. De politie zoekt twee jonge verdachten. Bij de straatroof zijn persoonlijke spullen van het slachtoffer meegenomen.

Dit blijkt uit een burgernetbericht dat maandagmiddag is verspreid. Daarin wordt melding gemaakt van een verdachte van 14 jaar. Door de vele afkortingen in het burgernetbericht blinkt dat niet uit van duidelijkheid.

Dit is de letterlijke tekst:

”Beroving: Stn Kersenboogerd: Ve dnk getint, 14 jr, br postuur, joggingbr blauw en daaronder zw trainingsbr cappuchon op 2ve jng, gr br. gr jas. 0800-0011”

Wat daaruit opgemaakt kan worden is dat het om twee jonge verdachten gaat, waarvan een 14 jaar is. Hij heeft een br postuur, breed?, draagt een blauwe joggingbroek en daaronder zwarte ”trainingsbroek”? cappuchon. De tweede verdachte is jong en draagt groene? broek en groene jas?

Op facebook in de groep Kersenboogerd Hoorn, wordt gespeculeerd wat de betekenis van de onduidelijke afkortingen kan zijn. Wat wel duidelijk is, is dat het om twee jonge verdachten gaat, zoals ook de politiewoordvoerder heeft laten weten.

Het is de derde keer binnen enkele weken, dat in het stationsgebied in de Kersenboogerd een straatroof plaatsvindt.

Politie waakzaam en dienstbaar Politie waakzaam en dienstbaar

Reacties
Reactie: (Frits Bruin)
11-3-2022, 23:05
@ Maar gelukkig behoren chronische overlast, straatroof, straatracers, drugshandel, vuurwerkbommen, pistoolschoten, en moord snel tot het verleden; er gaan immers “esthetische aanpassingen” komen! Nou de gekleurde tegeltjes aan de Rondeelstraat/Reiger hebben gewerkt hoor! Er gebeurt daar niets meer van dien aard… Geniaal plan!