Wethouder Witteveen start aanleg Cruyff Court

ingevoerd op 14-4-2006

Donderdag startte wethouder R. Witteveen de werkzaamheden voor de aanleg van een Cruyff Court, een kunstgras voetbalveld, in Hoorn. Dit wordt gerealiseerd in de wijk Kersenboogerd in het parkje tussen de straten Nachtegaal en Grutto. De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) en de gemeente Hoorn betalen beiden zo’n 50.000 euro voor de totstandkoming van het veld. Volgens planning kan er vanaf juni 2006 gevoetbald worden op het Cruyff Court.
 
Hoorn is een van de eerste gemeenten zonder betaald voetbal waar een dergelijk voetbalveld komt. De stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV) wil zo’n 100 Cruyff Courts in Nederland realiseren. Hiermee wil ze een bijdrage leveren aan de integratie in Nederland. Met name in de dichtbevolkte wijken in Nederland wil men via de sport, en het aanbieden van voetbalactiviteiten, integratie van de verschillende lokale etnische en overige groeperingen bevorderen. Daarnaast moet ook het straatvoetbal een nieuwe impuls krijgen door de komst van de Cruyff Courts.  (Meer informatie: www.cruyffcourts.org).

Activiteiten
Het Cruyff Court is een openbaar terrein waar de jeugd kan voetballen. De nabijgelegen basisscholen de Parcival en de Kerseboom  kunnen hier ook gebruik van maken. Door de hoge kwaliteit van de ondergrond kan dat het gehele jaar door. Om de voetbalsport te stimuleren, organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn samen met de jeugd en voetbalverenigingen een aantal activiteiten per jaar voor jongeren van alle leeftijden en speciaal voor kinderen met een handicap.

Reacties
Reactie: (remco)
24-4-2006, 22:38
ja gelukkig maar dan kunnen we lekker voetballen en daar heb ik altijd vet veel zin in want ik woon ik de buurt van de nachtegaal en dan ga ik daar zeker heen groetjes remco later

Reactie: (Bas)
21-4-2006, 14:18
Ja gelukkig maar, als je alleen naar de direct omwonenden luistert komt er nooit iets tot stand.

Reactie: (Tja)
14-4-2006, 16:19
Fijn ook, dat de gemeente dit gewoon heeft doorgedrukt terwijl alle omwonenden niet wilden dat dit er zou komen.. fijn dat er altijd zo goed naar de burgers geluisterd wordt! Typisch weer een prestigeprojectje van de gemeente om zieltjes te winnen.....