Hoorn weet corona priklocatie Noorderkerk te vinden

Behoefte aan permanente vaccinatielocatie in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Met de ID-kaart, paspoort of rijbewijs voor identificatie in de hand, staan mensen in een rijtje te wachten op de dingen die komen gaan. Een ongebruikelijk tafereel in het oudste gebouw van Hoorn. Drie dagen is de driebeukige hallenkerk een corona vaccinatielocatie. 

Voor zover er nog twijfel over was, is nu overduidelijk dat er behoefte is aan een vaccinatielocatie in Hoorn. Zaterdagochtend vlak na de opening om 9 uur staan al mensen te wachten tot ze voor een prik aan de beurt zijn. Velen vinden Hem of Middenmeer (te) ver weg en zien dit als een uitkomst.

Aanvankelijk zou de GGD op zaterdag 5 en 12 februari met een prikteam in de kerk aanwezig zijn, maar op verzoek van Fractie Tonnaer is daar zondag 6 februari aan toegevoegd. Deze fractie pleit ook voor een permanente vaccinatielocatie in Hoorn en heeft daar onlangs een brief over geschreven aan het Hoornse college van B&W. De fractie doet een beroep op het college om de GGD bij de zoektocht daarnaar te helpen. Daarbij wordt gedacht aan mogelijke locaties als het P&R-terrein, Pelmolenpad-Prisma, kantoor Verlengde Lageweg 19, parkeerterrein IJsbaan, Noorderkerk en Het Octaaf.

Priklocatie Noorderkerk3 Priklocatie Noorderkerk3
Priklocatie Noorderkerk2 Priklocatie Noorderkerk2
Priklocatie Noorderkerk1 Priklocatie Noorderkerk1
Priklocatie Noorderkerk Priklocatie Noorderkerk