Lovende woorden van burgemeester Nieuwenburg bij laatste raadsvergadering

Raadsvergadering 8 februari

HOORNGIDS HOORN | Bij de opening van de laatste raadsvergadering van de Hoornse raad in deze bestuursperiode sprak burgemeester Jan Nieuwenburg enkele veelal lovende woorden.

De burgemeester noemde de afgelopen periode er een met verschillende gezichten. Door de coronamaatregelen was de organisatie van de vergaderingen van raad en raadscommissie verschillend. Er waren vergaderingen via het internet en vergaderingen waarbij geen publiek aanwezig kon zijn. Dat maakte het af en toe lastig voor burgers en bestuur. Het is ook een periode geweest waarbij mensen naast samenwerken ook tegenover elkaar kwamen te staan. College en raad hebben samen gedaan wat gedaan kon worden. Nieuwenburg gaf aan blij te zijn dat het college het vertrouwen kreeg van de raad.

De dienstverlening door de ambtenaren werd doordat thuis gewerkt moest worden regelmatig als lastig ervaren. Nieuwenburg complimenteerde de ambtenaren doordat ze toch gemotiveerd doorgegaan zijn. Er is veel gebeurd in Hoorn, ook qua bestuursvorm en de uitvoering van het beleid. Hij gaf een opsomming van een aantal raadsactiviteiten in de afgelopen raadsperiode. Zo is de raad 46 keer bijeen geweest en de raadscommissie 69 keer, waarbij ook de digitale vergaderingen zijn meegeteld.  Er zijn 159 vragen ingediend en 132 artikel 36-vragen, 187 moties en 131 amendementen.

Burgemeester Nieuwenburg wenste de fracties veel succes tijdens de verkiezingen, die zo hoopt hij, zijn gebaseerd op respect en op inhoud.

Burgemeester Jan Nieuwenburg Burgemeester Jan Nieuwenburg