Vitaal Sportpark Risdam-Noord

Raadsvergadering 8 februari

HOORNGIDS HOORN | Bewoners van Risdam-Noord zijn volgens een vijftal Hoornse fracties onvoldoende betrokken bij de discussie over de ontwikkeling van het sportpark. In de motie wordt aangedrongen om eerst goed in gesprek te gaan met deze bewoners.

Omdat de plannen voor de ontwikkeling van het sportpark nog niet compleet en duidelijk zijn en omdat ook de sportclubs daar er nog niet helemaal uit zijn, vinden diverse fracties deze motie veel te vroeg. In de raad speelt ook nog een gevoeligheid over vroegere plannen van een paar fracties om op die plek het IKEC neer te zetten. Er zou volgens sommigen al wel een participatieoverleg zijn geweest.

Wethouder Kholoud al Mobayed schildert nog eens de tijdlijn van gebeurtenissen rond plannen met het sportpark. Vorig jaar is een start gemaakt met het bekijken wat er met het park gedaan kan worden. Daar is met bewoners over gesproken. Op het moment dat er een voorstel is geformuleerd, kan men daarmee naar de bewoners toegaan. De wethouder wacht op de opdracht van de raad om aan de slag te gaan met het proces. Op 1 maart organiseert Stichting Risdam-Noord Groen een breed overleg en op 8 maart staat overleg met de wethouder gepland.

Na een schorsing wordt besloten de motie in te trekken, maar wel met de verzekering dat de bewoners betrokken blijven.

Wethouder Kholoud Al Mobayed Wethouder Kholoud Al Mobayed