Tien overvallen opgelost

De politie houdt vier verdachten aan

Met de aanhouding van vier verdachten heeft de politie tien overvallen op o.a. videotheken en snackbars in Noord- Holland opgelost. De groep pleegde de overvallen in wisselende samenstelling. In Hoorn waren het overvallen in februari op een schoonheidssalon en op een telefoonwinkel.
 
De daders liepen tegen de lamp na een overval op een snackbar in Den Oever op zondag 5 maart. Hierbij werd door een getuige een kenteken van een verdachte auto genoteerd. Op basis van dit kenteken kon even later een auto aan de kant gezet worden op de N99 tussen van Ewijcksluis en Den Helder. In de auto bevonden zich drie verdachten. Het ging om mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar, afkomstig uit de omgeving Hoorn.

Gecombineerd team
Door een gecombineerd team van rechercheurs uit Den Helder, Schagen, Hoorn en Stede Broec werd een onderzoek ingesteld dat al snel leidde tot de aanhouding van een vierde verdachte, een man in dezelfde leeftijd en eveneens afkomstig uit de omgeving van Hoorn. Deze verdachte kon op woensdag 8 maart worden aangehouden.

Willekeurig
De verdachten verklaarden in de meeste gevallen met drie of vier personen de overvallen te hebben gepleegd. Hierbij werd volkomen willekeurig een videotheek of snackbar uitgekozen. I acht gevallen leidde dit tot overvallen waarbij geld werd buitgemaakt. In twee gevallen bleef het bij een poging. In een geval ging het om een snackbar die werd afgelegd. Toen de overvallers enkele minuten later bij de snackbar terugkwamen bleek deze reeds gesloten te zijn. In een tweede geval raakte de eigenaar van de snackbar in paniek en rende de zaak uit naar een aangrenzend café. Hierop vluchtten ook de overvallers weg.

Bivakmutsen
Bij de overvallen maakten de verdachten gebruik van bivakmutsen en een vuurwapen. Het wapen werd ook bij een van hen teruggevonden. Het bleek te gaan om een imitatievuurwapen, dat niet van echt te onderscheiden was. Om deze reden valt het wapen onder de werkingssfeer van de Wapenwetgeving.

Met het oplossen van de tien overvallen hoopt de politie ook een positieve stimulans te geven aan het verwerkingsproces bij de slachtoffers. Enkele van hen zijn er zo ernstig aan toe dat zij begeleid worden door medewerkers van het Bureau Slachtofferzorg. Overigens worden ook de slachtoffers die zich niet zelf hebben gemeld nogmaals door het Bureau Slachtofferzorg bezocht.

Tien overvallen op een rij
14 februari overval op een videotheek in Niedorp
16 februari overval op een videotheek in Enkhuizen
24 februari overval op een schoonheidssalon in Hoorn
27 februari overval op een telefoonwinkel in Hoorn
27 februari overval op een videotheek in Wieringerwerf
28 februari overval op een videotheek in Volendam
2 maart overval op een snackbar in Heemskerk
2 maart overval op een snackbar in Opmeer (poging)
5 maart overval op een snackbar (poging)
5 maart overval op een snackbar in Den Oever

Reacties
Reactie: (remco)
24-4-2006, 22:32
zeker kk lijers die mogoole moeten ff op gepakt worden

Reactie: (uch uch)
21-4-2006, 17:57
wat een kk lijers