Hoornse subsidiepot energiebesparende maatregelen in nog geen maand leeg

Na 250 aanvragen is budget van € 100.000 verbruikt

HOORNGIDS HOORN | De gemeente Hoorn meldt dat het subsidiebudget om woningen energiezuinig te maken op is. Vanaf 15 januari 2022 konden aanvragen worden ingediend. Na bijna 250 aanvragen is het volledige subsidiebudget van € 100.000 verbruikt.

Zonnepanelen blijven populair 

Maar liefst 65% van de aanvragen waren voor zonnepanelen en 17% was voor het plaatsen van HR++ of triple glas. Een kleine 10% was voor inductiekoken en 15% van de aanvragers heeft voor twee of meer maatregelen subsidie aangevraagd. 

Duurzaamheidslening 

De energiesubsidie is op, maar u kan nog wel gebruikmaken van de duurzaamheidslening. Voor 2022 stelt de gemeente Hoorn € 500.000 beschikbaar voor deze lening met aantrekkelijke voorwaarden. De duurzaamheidslening kan aangevraagd worden door een eigenaar van een woning of als Vereniging van Eigenaren (VvE). Meer informatie staat op de pagina Duurzaamheidslening. 

Landelijke subsidies

Naast de gemeentelijke budgetten zijn er ook een landelijke regelingen zoals de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Ga voor advies over mogelijkheden en subsidies naar de website van het Duurzaam Bouwloket https://www.duurzaambouwloket.nl/ (https://www.duurzaambouwloket.nl/).  U krijgt daar gratis advies over de mogelijkheden om uw huis energiezuinig te maken. 

Plaatsen van zonnepanelen Plaatsen van zonnepanelen