Onderhoudsbeurt aan het spoor: week lang geen treinen van en naar Hoorn

De NS zet bussen in

HOORNGIDS HOORN | Vanaf maandag 21 februari 04.00 uur tot en met maandag 28 februari 02.00 uur rijden er geen treinen in en rondom Hoorn. De NS zet bussen en taxibusjes in. Op het P&R terrein bij het station Hoorn Centraal zijn tijdelijke bushaltes ingericht. Er kan zowel aan de noord- als zuidkant van het station worden ingestapt. Bij station Kersenboogerd op de bestaande halte.

Op de volgende trajecten worden er bussen ingezet: 

·        Enkhuizen - Hoorn – Zaandam 

·        Enkhuizen - Hoorn - Purmerend Overwhere 

·        Heerhugowaard - Obdam-Hoorn 

De  NS raadt reizigers aan om voor vertrek de NS Reisplanner te gebruiken in de NS-app of op ns.nl. Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd van circa 30 minuten. Zie het nieuwsbericht van de NS voor meer informatie over het treinverkeer: https://nieuws.ns.nl/7-dagen-geen-treinen-maar-bussen-rond-hoorn-vanwege-werkzaamheden/ (https://nieuws.ns.nl/7-dagen-geen-treinen-maar-bussen-rond-hoorn-vanwege-werkzaamheden/).

Spoorwegovergangen gesloten

Voordat de infrastructuur zoals wissels, dwarsliggers, grind en spoorstaven versleten zijn, is dit reguliere grootonderhoud nodig om het spoor betrouwbaar te houden. Het onderhoud brengt met zich mee dat spoorwegovergangen in Hoorn op geplande tijden gesloten zullen zijn:

Maasweg: van maandag 21 februari 04.00 uur tot woensdag 23 februari 07.00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid met borden via de Rijnweg en de IJsselweg. Fietsers en wandelaars worden omgeleid via de tunnel bij het Betje Wolffplein.

Liornestraat: van dinsdag 22 februari 23.00 uur tot donderdag 24 februari 15.00 uur. Gemotoriseerd verkeer wordt met borden omgeleid via het Keern. Fietsers en wandelaars kunnen alleen oversteken op de momenten dat de aannemer het toelaat. Op de andere momenten worden zij omgeleid naar de dichtstbijzijnde overgang.  

Koepoortsweg: van woensdag 23 februari 06.00 uur tot donderdag 24 februari 15.00 uur. Fietsers en wandelaars kunnen alleen oversteken op de momenten dat de aannemer het toelaat. Op de andere momenten worden zij omgeleid naar de dichtstbijzijnde overgang.  

Het uitgangspunt is dat er maar één spoorwegovergang tegelijkertijd dicht is. Alleen op woensdagochtend 23 februari van 06.00 tot 10.00 uur zijn de spoorwegovergangen Liornestraat en Koepoortsweg tegelijkertijd afgesloten. Fietsers en voetgangers worden dan omgeleid via het Keern.

Meer informatie 

De werkzaamheden worden verricht door Dura Vermeer, in opdracht van ProRail. Het werk vindt plaats in de voorjaarsvakantie, om de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. Kijk voor meer informatie op https://www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden-winter (https://www.ns.nl/reisinformatie/werkzaamheden-winter).

trein trein