Zestien mensen gered van partyboot Succes

Feestje verstoord door dreigende stranding

HOORNGIDS HOORN | Zondagochtend zijn zestien mensen, waaronder een kind, gered van de klipper Succes. Het schip was in de problemen gekomen door het uitvallen van de motor. Vanwege de motorstoring ging de klipper voor anker. Dit bleek onvoldoende om deze op zijn positie te houden. Langzaam maar zeker verplaatste het schip zich richting wal; de keien bij de Schelphoek.

De reddingsbrigades uit Hoorn, Warder en Edam werden gealarmeerd door de bemanning van het schip. De gasten werden van boord gehaald en opgevangen in het clubhuis van reddingsbrigade Notwin in Hoorn. De politie heeft bij de evacuatie geassisteerd. 

Volgens de politie waren de passagiers op het schip een feestje aan het vieren. Zowel bemanning als passagiers kwamen met de schrik vrij. Het feestje kon echter niet worden voortgezet. Niemand is aangehouden.

Update 21-02 16.00 uur
Volgens een ingewijde is de schipper een dag eerder buiten de haven voor anker gegaan, daar er een feestje aan boord zou worden gehouden en hij geen overlast wilde veroorzaken in het Havenkwartier. Er was op dat moment geen tot weinig wind. Het voornemen was om de volgende dag terug naar de haveningang te gaan voordat de wind weer zou aantrekken. De motor wilde echter niet starten en dat was de reden van de gebeurtenissen die volgden. 

Klipper Succes Klipper Succes
Partyboot Succes in de problemen Partyboot Succes in de problemen