Hollandia en Zwaluwen'30 hard onderuit

28-02-2022

HOORNGIDS REGIO | Zondagmiddag speelde Hollandia thuis tegen het Brabantse Dongen een van zijn mindere wedstrijden. In de eerste helft was het Hollandia dat grossierde in balverlies. Ondanks het slechte spel werden er ook nog twee 100% kansen gemist. Dongen daarentegen speelde simpel en doeltreffend en maakte weinig fouten. In de 22e minuut was het Sel Bastmeijer die geheel vrijstaand de score opende met een rake kopbal: 0-1. Bij het tweede doelpunt in de 39e minuut was de Hollandia-verdediging even ingedut. Joey Wiese stopte knap een vrije trap, maar uit de rebound scoorde Pieter-Jan Scheerlinck de beslissende 0-2.

In de tweede helft speelde Hollandia wat beter en werd er wat minder balverlies geleden. Dongen wist van geen buigen en hield stand, zodat met de volle winst kon worden teruggekeerd naar Brabant. Snel een biertje, douchen en dan in polonaise de bus in om, eenmaal in ’t Peeënrijk zoals Dongen tijdens carnaval heet, het feest te hervatten. Hollandia achterlatend met een kater, waarbij de geweldige wedstrijd van een week geleden alweer is vergeten.
Zondag 6 maart speelt Hollandia weer een thuiswedstrijd. Om 14.00 uur komt Quick uit ‘s Gravenhage op bezoek en op woensdag 9 maart komt ADO’20 naar het Julianapark. Deze wedstrijd staat gepland om 20.00 uur.
Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt
===========================================================================
Verlies voor Zwaluwen’30 tegen sterk Forum Sport (1-3)
Eindelijk kon er weer gevoetbald worden op het Sportpark aan de Middelweg van Zwaluwen’30. De laatste wedstrijd was op 27 november 2021 uit tegen Valken’68. Forum Sport begon furieus aan de wedstrijd en mocht de eerste 10 minuten al vier corners nemen op het doel van Zwaluwen’30.

Zwaluwen’30 miste in deze wedstrijd door blessures en (wintersport)vakantie haar gehele middenveld. Hierdoor kwamen veel automatismen tussen verdediging en aanval onvoldoende uit de verf. In de 4e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 al aan een achterstand. Bij een corner en een overstapje in de 16 meter werd de bal strak ingeschoten door Forum Sport bij de tweede paal. Daar stond Jermey Wessemius nog, die de bal kon wegtrappen uit de doelmond. Na weer een corner ontstond in de 7e minuut een scrimmage voor het doel van Zwaluwen’30 waarbij de bal via de lat kon worden weggewerkt. In de 13e minuut was er vanaf Forum Sport-zijde de roep om een penalty. Scheidsrechter Gino D’Onorio wuifde dit resoluut weg. In de 25e minuut ontstond de 0-1 voor Forum Sport. Op de rand van de 16 ontfutselde Edoardo Saurwalt de bal aan een verdediger van Zwaluwen’30 en wist met een boogbal keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 te verschalken. Op dat moment een stand waar weinig tegenin te brengen was.
In de 32e minuut viel de snelle gelijkmaker. Jerven Devid veroverd de bal randje 16 en wist met een strak schot de keeper van Forum Sport te verrassen (1-1). In de laatste minuut (44e) voor de rust een koude douche voor Zwaluwen’30. Twee verdedigers van Zwaluwen’30 wilden samen de bal veroveren op Haitam el Marid van Forum Sport. Deze bleef goed kijken en wist de bal langs deze verdedigers te krijgen en daarna ook doelman Dirk Bakker te verrassen met een strak schot in de hoek (1-2). Direkt hierna was het rustsignaal.

In de tweede helft, met een ongewijzigd Zwaluwen’30, gebeurde er erg weinig. Zwaluwen’30 had ogenschijnlijk controle over de wedstrijd maar creëerde niet heel veel. Vaak werd gebruik gemaakt van de lange bal mede door gebrek aan lopende middenvelders. Forum Sport leunde achterover, maar bleef wel attent. Voor de Zwaluwen’30-voorhoede was het een moeilijke middag. Zij werden vaak met moeite bereikt. De grootste kans voor Zwaluwen’30 was in de 65e minuut. Pieter Koopman draaide goed weg van zijn directe tegenstander en wist een prima schot te plaatsen op het doel van Forum Sport. De doelman van Forum Sport wist de bal met moeite tot corner te verwerken. Uit de corner ontstond een prima kopkans voor Calvin den Boer. Hij kopte van dichtbij over.
Joost Feld werd in de 78e minuut vervangen door Anthony Sabajo. In de 81e minuut bleef de verdediging van Zwaluwen’30 staan voor buitenspel van Forum Sport. De prima fluitende scheidsrechter D’Onorio negeerde echter het vlagsignaal van de assistent aan de zijlijn, waarna keeper Dirk Bakker opnieuw kansloos was bij een lob op zijn doel (1-3).
Toen was de wedstrijd wel gespeeld en moest Zwaluwen’30 vaststellen dat zij er vanmiddag niet echt aan te pas kwamen tegen een sterk Forum Sport. Door deze uitslag komt Zwaluwen’30 wel aan de zorgelijke kant van de ranglijst en zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om te klimmen op de ranglijst. Man of the Match aan Zwaluwen’30-zijde werd Yannick Brinkmann.
Vanaf nu zal Zwaluwen’30 elke week aan de bak moeten (t/m 04 juni) met ook twee doordeweekse wedstrijden om de competitie 2021/2022 af te maken. De wedstrijden om de Districtsbeker zijn door de KNVB uit het programma gehaald om zo ruimte voor de competitie te creëren .
Verslag: Leo van der Voort
VVW pakt winst tegen Hugo Boys
De huldiging van Irene Schouten was voor de wedstrijd in de bestuurskamer van VVW nog een gewild gesprek. Voor velen was het vrijdag een latertje geworden. VVW moest zondagmiddag winnen van het bijna onderaan staande Hugo Boys uit Dijk en Waard, wilde zij nog aansluiting behouden met de top uit de derde klasse A West 1.
Medemblik, SEW, VVS’46 en Westfriezen hadden 20 punten en VVW door de vele gelijke spelen 15 punten. Een overwinning tegen Hugo Boys lag zeer voor de hand. “Ja”, zei Yotti Papamelodias na afloop, “maar zij werkten niet echt mee. Zij speelden puur op de counter met lange ballen”. De achterhoede van VVW met aanvoerder Stefan Otsen aan het hoofd en sluitstuk Stan Vertelman hielden de boel goed dicht. “Geluk dwing je af”, aldus Yotti Papamelodias, eerder trainer van Always Forward.

Pech
Over en weer waren er slordigheden. Zowel Hugo Boys als ook bij VVW. Toch hadden de VVW’ers pech. Een trio aan ingeschoten ballen werd gestopt, weggeschoten en de derde van de voet van Rens Grooteman  van de doellijn gered door Boy Groen van Hugo Boys. Ook een bal op de paal, buiten bereik van Kevin van Blaricum (Hugo- Boys), ingeschoten door Rob Neuvel trof geen doel. Aan de andere kant waren het Don van Sermondt en Bo Groen bediend door Bob de Wit, die hun inzetten zagen gekeerd door doelman Vertelman van VVW. Ruststand 0-0. Scheidsrechter Peter Steur, die onzichtbaar leidde, floot precies op tijd af.

Na rust opnieuw slordigheden over en weer. Na bijna een uur spelen was het raak. In een kluwen van spelers was het Thijs Nugter, die nuchter bleef en de bal tegen de touwen schoot: 1-0. Daarna volgde opnieuw een heel rommelige en onvoorspelbare fase. In de 84e minuut werd de bal cross gespeeld op Rens Grooteman die doelman Van Blaricum op zijn huid kreeg en alsnog de bal voorgaf. Het verlaten doel was voor Thijs Nugter een eitje: 2-0. Vlak voor tijd kwam Hugo Boys verrassend op 2-1 en werd het alsnog spannend. Scheidsrechter Steur liet maar liefst 7 minuten doorspelen en Hugo Boys kreeg zowaar nog een kans, maar Stan Vertelman geholpen door zijn achterhoede hield het op 2-1.
Verslag en foto: Bert Putters