Guido Weijers geeft 1200 leerlingen van het Tabor College een Masterclass Geluk

Samenwerking van Werenfridus, Oscar Romeo en Schouwburg Het Park

HOORNGIDS HOORN | Corona heeft ongelooflijk veel impact gehad op onze samenleving. Ook jongeren hebben te lijden gehad onder het gebrek aan sociaal contact. Om ze een hart onder de riem te steken slaan de locaties Werenfridus en Oscar Romeo van het Tabor College én Schouwburg Het Park de handen ineen: op 7 maart gaan ruim 1200 leerlingen naar Guido Weijers’ ‘Masterclass Geluk’.

Het organiseren van activiteiten die het welzijn van leerlingen vergroten, is iets waar alle teamleiders zich mee bezighouden. Teamleider t-havo Roswitha Fens van Werenfridus is initiatiefnemer van het plan om het levensgeluk van 1200 leerlingen een beetje op te krikken in het theater. Fens: “Twee jaar corona heeft z’n sporen achtergelaten op onze leerlingen. Niet alleen in de vorm van achterstanden, maar ook psychische problematiek. Vanuit de regering hebben we daarom subsidie gekregen om leuke dingen te organiseren die bijdragen tot een verbetering van het welzijn.”

Guido Weijers
Al snel kwam Fens uit bij Masterclass Geluk van cabaretier Guido Weijers. Naast zijn reguliere cabaretvoorstellingen geeft Weijers ook theatercolleges en online webinars over geluk. Hierbij ligt de nadruk niet op humor, maar op de wetenschap en filosofie achter geluk. Met heldere antwoorden en praktische tips op weg naar meer geluk.

Schouwburg stelt zaal beschikbaar
1200 leerlingen in een aula, dát wordt een beetje krap. Schouwburg Het Park stelt daarom hun grote zaal beschikbaar voor de exclusieve masterclass. Schouwburgdirecteur Roel Vente: “We moedigen dit mooie initiatief van harte aan. Rond de feestdagen hebben we nog geld ingezameld voor Join The Project, een initiatief dat jongeren handvatten geeft om met hun depressieve gevoelens om te gaan naar aanleiding van corona. Daar sluit dit initiatief naadloos op aan.”
Op maandag 7 maart om 12.30 uur gaan er 560 leerlingen van het Oscar Romero naar Masterclass Geluk van Guido Weijers in Schouwburg Het Park. Daarna, om 14.45 uur, volgen er 660 leerlingen van Werenfridus.

Guido Weijers Masterclass Geluk Guido Weijers Masterclass Geluk