Always Forward wint verdiend uit tegen koploper FC Medemblik (video)

Hollandia pakt de volle buit met goed spel

Het weer was mooi, maar voor de toeschouwers was het toch koud. Zij zagen een enerverende wedstrijd van beide kanten. Maar uiteindelijk was het Always Forward dat aan het langste einde trok.

Een ingeschoten bal van Stan Prins werd niet klemvast gestopt door doelman v.d. Slot van FC Medemblik. Patrick Tap was er als de kippen bij en schoot de bal keihard in: 0-1. Vooral de gevaarlijke Niels Koster en ook aanvoerder Robert Zwaan van FC Medemblik zorgden voor op maat gegeven voorzetten. Maar Jurre Woudenberg wist ze niet af te ronden. Doelman Robin van Gasteren betoonde zich een solide sluitpost. Aan de andere kant was het Joost Ruttenberg die het wel probeerde, maar daarbij doelman Jason v.d. Slot van FC Medemblik op zijn weg vond. Gaandeweg werd het duel wat harder. Chapeau voor Denzel Inyamah, Joost Ruttenberg en John Kevin Mauricio die als aanvallers hun verdedigende taken niet verzaakten.
FC Medemblik kreeg veel kansen, vooral door goed vrij spelen van de bal door de gevaarlijke Niels Koster, maar aan de afwerking ontbrak het veelal voor de zwart/wit gestreepte brigade. Inzetten van Robert Zwaan en Tom Glim troffen geen doel of werden makkelijk getopt door de naar topvorm groeiende doelman Van Gasteren van Always Forward, die fungeerde als 2e doelman van de Hoornse ploeg omdat de vaste doelman Levie Rood op missie is bij de Marine. Een manco dat de voetbalploeg Zeemacht uit Den Helder ook kende.

Koningsdag
Omdat de assistentscheidsrechter van FC Medemblik dacht dat het Koningsdag was, werden counters van Always Forward abrupt afgefloten door de overigens uitstekend leidende Robert Zuidman uit Hoofddorp. Rust 0-1. Na rust hetzelfde beeld: op het scherpst van de snede voetballende teams. Bij een goed opgezette Forwardaanval kwam de bal in het bezit van Denzel Inyama, die de bal op maat passte naar Stan Prins, die nu wel in een keer raak schoot. Menigeen dacht dat de bal in het zijnet kwam, maar het was gewoon raak: 0-2. Always Forward had zelfs de mogelijkheid op 0-3. Maar Joost Ruttenberg schoot in de juiste hoek voor doelman Jason v.d. Slot. Hij hield zijn ploeg in de race. John Kevin Mauricio  maakte in de ogen van de scheidsrechter een te zware overtreding en kreeg dan ook geel. Hij maakte met woord en gebaar, zoals het staat omschreven in de spelregels, zijn ongenoegen kenbaar. Hij bleef maar doormekkeren. Een tweede gele kaart was het gevolg, dus rood. Met deze actie benadeelde hij zijn team en kreeg FC Medemblik een man meer situatie. Dat was ook duidelijk te zien, maar FC Medemblik zette dit niet om in winst. Invaller Senna Makkes lepelde de bal voor een vrij doel over en ook zag Jari Nolles zijn bal gestopt. In de 85e minuut was het toch raak. Opnieuw Senna Makkes die nu wel het net vond: 1-2. Toch was er nog een kans voor Always Forward, maar de voorzet van Denzel Inyamah op Stan Prins werd niet afgemaakt. Aan de andere kante miste invaller Daan Rood een kans.
Hierdoor leden de mannen van FC Medemblik hun eerste thuisnederlaag leden en de tweede in deze competitie. Donderdag speelt Always Forward de afgelaste wedstrijd tegen Grasshoppers. En hebben zodoende zicht op de top in deze competitie.
Verslag en foto’s: Bert Putters
===========================================================================
Hollandia geeft niets weg tegen Quick Den Haag

Hollandia hield zondagmiddag tegen Quick Den Haag de punten thuis. Het team van trainer Anand Jagdewsing had dit keer het geluk mee en scoorde door Sven Deen en Jay van Ooijen twee maal. Hollandia kreeg nog meer kansen, maar een treffer zat er niet meer in. Quick werkte vooral in de tweede helft heel erg hard, maar zag de inspanningen niet beloond.

De inzet van Hollandia leidde in de eerste helft tot meer balbezit en een aantal goede kansen. Bij de thuisclub mochten Niek Reus Nick de Wit, Milan Vissie, Joost Langedijk en Sonny Pronk plaatsnemen op de reservebank. Bij Hollandia speelden Amoah Foa Sam en Jesse Werners een goede wedstrijd. Na 32 minuten nam Hollandia door een treffer van Sven Deen de leiding. Een hoekschop leidde tot een onduidelijke situatie en na enig heen en weer geschuif viel de bal voor de voeten van Sven Deen (1-0). Hollandia werd beter, maar doelpunten vielen er niet meer.

Quick kwam na de hervatting  wat meer gemotiveerd uit de kleedkamer. Maar het offensief werd in de 49e minuut onderbroken door Hollandia. Na een overtreding kwam de bal voor de voeten van Jay van Ooijen, die de wat te ver voor z’n doel staande keeper met een fraaie lob verraste (2-0).
Daarna bleef Quick aandringen, maar de jonge verdediging van de thuisclub stond pal en gaf niets meer weg. Rustig speelden de rood-witten het duel uit. De winst was binnen.
Verslag: W. Vingerhoed

Hard werkend Zwaluwen’30 behaalt een zeer verdiend gelijkspel

Onder mooie weersomstandigheden moest een sterk gemankeerd Zwaluwen’30 een uitwedstrijd spelen tegen ZOB. de plaatselijke trots uit Zuid-Oost Beemster. Zwaluwen’30 vrij zou zijn, en ook nog corona gevallen.

Om die redenen waren diverse spelers van Zwaluwen’30 onder de 19 jaar toegevoegd aan de selectie. Enkele van deze spelers hebben ook deelgenomen aan deze wedstrijd en speelden bepaald niet onverdienstelijk, zeker ook gezien de belangrijkheid van deze wedstrijd: het wegblijven van de onderste plaatsen. Bij alle problemen die door deze omstandigheden ontstaan, kan echter ook hierdoor geconcludeerd worden dat dit een hele goede ontwikkeling is dat spelers uit de eigen opleiding van de club in het 1e team van de vereniging terecht kunnen komen.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter nam de thuisclub ZOB het initiatief  in handen. Zwaluwen’30 moest zich in eerste instantie beperken tot verdedigen. Men deed dat met verve en gaf weinig kansen weg. Na een minuut of 15 kwam de Hoornse club wat meer aan aanvallen toe en in de 21e minuut mocht Zwaluwen’30 een vrije trap nemen waaruit Jerven Devid scoorde: 0-1. Zwaluwen’30 kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar in de 26e minuut kwam toch ZOB tot scoren, doelpuntenmaker Colin Coenderman. ZOB zette verder aan, bleef de bovenliggende partij en kwam in de 33e minuut op een 2-1 voorsprong, doelpuntenmaker Dennis Jansen.
ZOB bleef sterker en was ook fysiek sterker in de persoonlijke duels. ZOB hield het veld klein en daardoor had Zwaluwen’30 het lastig om door de verdediging van de tegenstander te komen. Toch lukte het Zwaluwen’30 om nog voor de rust gelijk te komen. In de 40e minuut een uitbraak van Zwaluwen’30 die fraai werd afgerond, wederom door Jerven Devid, waarbij opgemerkt moet worden dat de keeper van ZOB hier niet geheel vrijuit ging.

De tweede helft kende ongeveer hetzelfde spelbeeld, al kreeg Zwaluwen’30 langzaam meer grip op de tegenstander en legde soms enkele fraai aanvallen neer op het fraaie kunstgrasveld. Toch kwam de thuisclub weer op voorsprong. Uit een vrije trap werd middels een kopbal van Colin Coenderman de 3e treffer gemaakt door ZOB. Een nederlaag dreigde. Beide teams gingen wisselen en Zwaluwen ’30 probeerde ZOB onder druk te zetten om toch minimaal een gelijkspel af te dwingen. Wat volgde waren spannende momenten voor het doel van de thuisclub en in de 88e minuut kwam de Hoornse club op gelijke hoogte middels een doelpunt van Calvin de Boer: 3-3. ZOB probeerde nog in de twee laatste minuten van de reguliere speeltijd en 5 extra minuten stand te houden, hetgeen lukte. Eindstand 3-3.
Een goed resultaat voor Zwaluwen’30 gezien de problemen die er waren. De spelers van Zwaluwen’30 hebben er hard voor gestreden en kunnen trots zijn op dit resultaat.
Dinsdag a.s. de inhaalwedstrijd tegen Voorschoten’97.
Verslag: Jan den Hooglander