Always Forward licht geflatteerd langs Grasshoppers (video)

11-03-2022

HOORNGIDS REGIO | Tijdens een inhaalwedstrijd op donderdag 10 maart behaalde Always Forward niet zonder mazzel de volle winst tegen Grasshoppers: 2-0. De beide ploegen tastten elkaar in het eerste kwartier goed af. Over en weer kleine kansjes, met o.a. een kopbal van Mike Bleeker van Grasshoppers die het doel net miste.

Mathijs van der Meer, de rechterverdediger van Grasshoppers, had zijn handen vol aan Joost Ruttenberg die hem een enkele keer te snel afwas. Al na vijf minuten moest Forward een verdediger missen doordat Patrick Tap uitviel en vervangen werd door Luuk Kramer. Niet veel later viel ook Cemil Zaal uit, waardoor de kern uit de verdediging weg was. Toch kreeg Forward genoeg kansen, maar tot scoren kwam het niet.
In de 20 minuut was het eindelijk raak. Stan Prins speelde zich goed vrij en lepelde de bal voor de voeten van Joost Ruttenberg, die niet faalde: 1-0. Grasshoppers ging er sportief, maar vaak hard in en zodoende kreeg Forward weinig kansen. Een lange pass op Joost Ruttenberg, die de bal in een keer op doel schoot had misschien beter verdiend. Aan de andere kant tweemaal een kans voor Michiel van Kampen, waarvan één net aan de andere kant van de kruising. Een uitgespeelde aanval van Grasshoppers met een mooie pass op maat van Jesper Rood op Steven de Boer had een betere afronding van Thijs Karsten verdiend. Rust 1-0.

Grasshoppers rook zijn kans en verschillende doelpogingen hadden een beter lot verdiend. De 1-1 hing in de lucht. Kansen voorbereid door Jim Roodhof op Steven de Boer werden niet omgezet in doelpunten. Ook een pass van Erwin Mol, voorheen van Hollandia, op Michiel van Kampen van Grasshoppers werd door invaller Luuk Kramer van de lijn gehaald. Ondanks de grote druk van de ploeg uit Hoogwoud hield de gelegenheidsverdediging van Always Forward stand. Over het optreden van invaller-doelman Dex den Hoed, van het team onder de 23, die reserve-doelman Robin van Gasteren verving hoeft Always Forward zich geen zorgen te maken. Hij verving Levie Rood uitstekend. Het wachten was op de gelijkmaker.
Maar wanneer je denkt dat dit gaat gebeuren, was er eerst nog een bal op de paal bij Grasshoppers van een eigen speler. Dat de doelman de bal daarna in de handen pakte was eigenlijk een overtreding, maar de goed leidende scheidsrechter Nico Bakker zag die niet als een terugspeelbal. Ver in de blessuretijd werd Stan Prins van Always Forward goed aangespeeld en hij speelde opnieuw, net als bij de 1-0, de bal goed voor en nu was invaller Tom Hoeve er als de kippen bij en schoot Always Forward naar 2-0. Enigszins geflatteerd. Maar ja de punten tellen. De elf van Egidio Oude Groen hebben de aansluiting met de top in de 3e klasse A in West 1 behouden. Zondag wacht Con Zelo in Waarland. Grasshoppers gaat naar Spanboek en speelt een derby tegen VVS’46.

In de video zien we Erwin Mol, speler Grasshoppers, en Egidio Oude Groen, trainer van Always Forward.

Verslag en foto: Bert Putters

Always Forward - Grasshoppers 10 maart 2022 Always Forward - Grasshoppers 10 maart 2022