Fractie Tonnaer in brief aan B&W: Behoud Covid-19 vaccinatielocaties in Hoorn

Per eind maart stopt de GGD met tijdelijke vaccinatielocaties in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Fractie Tonnaer vindt dat de inwoners van Hoorn dicht bij huis gevaccineerd moeten kunnen worden met het Covid-19 vaccin. Om voor de vaccinatie te moeten reizen naar Middenmeer of Hem is vooral voor ouderen problematisch.

De GGD heeft meegedeeld dat, de tijdelijke en beperkte vaccinatielocaties die Hoorn rijk is, zoals in de Noorderkerk, Grote Waal en Kersenboogerd, eind maart zullen sluiten. Sluiting van de vaccinatielocaties is voor Hoornse inwoners nadelig. Fractie Tonnaer vindt nog steeds dat Hoorn als centrumgemeente, stad met bijna 75.000 inwoners, een eigen vaccinatielocatie moet hebben. Daarom vraagt de fractie het college van B&W tijdelijke of definitieve vaccinatielocaties in Hoorn te behouden.
 

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: vaccinatielocatie na eind maart in Hoorn

Hoorn, 11 maart 2022

Geacht College,

In december 2021 heeft onze fractie per brief gevraagd de GGD te helpen met het zoeken naar een vaccinatielocatie in Hoorn. Fractie Tonnaer vindt dat de inwoners dicht bij huis gevaccineerd moeten kunnen worden. Vooral voor oudere inwoners is het reizen naar Middenmeer en Hem een probleem.

Wij zijn blij dat er vrij onverwacht een tijdelijke vaccinatielocatie geopend is in de Noorderkerk. Na de opening van de Noorderkerk werd vaccineren incidenteel zelfs mogelijk in de Grote Waal en de Kersenboogerd.

Eind maart 2022 worden de tijdelijke vaccinatielocaties gesloten. De voorgenomen sluiting van de vaccinatielocaties vinden wij onverstandig en ongewenst. Fractie Tonnaer vindt nog steeds dat Hoorn, stad met bijna 75.000 inwoners, een eigen vaccinatielocatie moet hebben. Wij pleiten opnieuw voor de vestiging van een permanente vaccinatielocatie of behoud van de tijdelijke vaccinatielocatie(s) in Hoorn, zodat bewoners op loopafstand gevaccineerd kunnen worden. Een vaccinatielocatie verlaagt de drempel voor onze inwoners om een coronaprik te halen én verhoogt daarmee ook het aantal gevaccineerden.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

 

Aan College van Burgemeester en Wethouders Hoorn

Betreft: inrichten GGD vaccinatielocatie in Hoorn

Hoorn, 20 december 2021

Geacht college,

Om de omikrongolf te beteugelen is volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel boosteren dringend nodig. De GGD staat voor de moeilijke taak deze coronavaccinatie zo snel mogelijk uit te voeren. Binnen 1,5 maand moeten de 25 GGD’ s ongeveer 9 miljoen prikken zetten. Het vaccineren vergt veel van de medewerkers van GGD Hollands Noorden. Er is extra menskracht nodig evenals locaties voor vaccineren.

In Hoorn is nog steeds geen geschikte vaccinatielocatie gevonden. Fractie Tonnaer vindt dat de inwoners dicht bij huis gevaccineerd moet worden. Hoornse inwoners moeten nu voor een boosterprik naar Hem of Middenmeer. Vooral voor oudere inwoners is het reizen daarnaartoe een probleem. Wij vinden dat Hoorn, met bijna 75.000 inwoners, een eigen vaccinatielocatie moet hebben. Feitelijk moeten de Hoornse inwoners op loopafstand gevaccineerd kunnen worden. Wij doen daarom een beroep op het college om de GGD te helpen bij het zoeken naar een vaccinatielocatie in Hoorn.

Omdat door de lockdown sprake is van een noodsituatie, vinden wij dat niet alleen gezocht moet worden naar ideale locaties. Ook mindere locaties kunnen geschikt zijn om te vaccineren. Hier geldt ‘nood breekt wet’. Voor de inwoners is een iets minder ideale locatie beter dan geen locatie. Wij vertrouwen erop dat de gemeente samen met de GGD binnen uiterlijk een week een vaccinatielocatie in Hoorn vindt.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Covid vaccinatie Covid vaccinatie