Sociale Zaken en CWI verhuizen naar Gebouw Werk en Inkomen

ingevoerd op 19-4-2006

De gemeentelijke afdeling Sociale Zaken verhuist naar Gebouw Werk en Inkomen (GWI) aan het Dampten 2 in Hoorn. Vanaf 24 april a.s. kunnen inwoners van Hoorn dus niet meer in het stadhuis, maar in het GWI terecht voor de verschillende diensten op het gebied van werk en inkomen. Ook CWI West-Friesland en (deels) UWV werken vanaf 24 april in het GWI. Daarnaast verandert de naam van de afdeling: Sociale Zaken heet voortaan afdeling Werk en Bijstand. Dit om te benadrukken dat het helpen van bijstandsgerechtigden aan een baan voorop staat.
 
Samenwerking
In het GWI werken de afdeling Werk en Bijstand, werkbemiddelaar CWI en uitvoeringsinstelling UWV samen om mensen snel aan het werk te helpen of indien nodig van een tijdelijke uitkering te voorzien. De organisaties zetten zich in om vraag en aanbod in de regionale arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen.

Ook re-integratiebedrijven Rentree en Agros en medewerkers van de sociale diensten van de gemeenten Obdam, Opmeer, Wester-Koggenland, Wognum, Noorder-Koggenland en Medemblik werken in het GWI. Het helpen van mensen aan een baan staat bij het GWI voorop.
voordelen

Het samenbrengen van deze organisaties op één locatie biedt meerdere voordelen. De werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden en werkgevers kunnen op één plek alle voor hen relevante diensten vinden. De dienstverlening van de verschillende organisaties kan beter op elkaar worden afgestemd, waardoor de cliënten snel terecht komen bij de juiste instantie. Bovendien hoeven cliënten slechts eenmaal hun gegevens te overleggen.

Praktisch
Het GWI is gevestigd aan het Dampten 2. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Voor een intakegesprek kunnen cliënten tot 16.00 uur terecht. Ook het nummer van de belservice is gewijzigd. Voor vragen over werk en bijstand kan men van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur bellen met: (0229) 750850.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
22-11-2010, 18:30
’t Is wel een item uit 2006(!!)
@kroon.gjm en @Iwan.
Maarre, voor zover mijn kennis strekt is voor het aanvragen van een langdurigheidstoeslag geen afspraak nodig. Wél de nodige bewijzen van inkomen meenemen. Welke dat zijn, kan men u telefonisch wel mededelen.
@Iwan, de politiek verantwoordelijke ’’baas’’ voor SZ
is de wethouder(momenteel dhr.A.Ruppert), maar wie ambtelijk de baas is? Raadpleeg de (onlangs verspreide) gemeentegids 2011. Daar staat het vást in!

Reactie: (iwan)
22-11-2010, 18:00
en ik wil heel graag weten wie de baas is bij de sociale dienst in hoorn mgv iwan

Reactie: (kroon.gjm)
22-4-2009, 11:01
ik wil weten of je een afspraak moet maken voor een aanvraag voor een langdurigheids toeslag.

afzender : kroon.gjm@hotmail.com