Ex-directeur openbare werken moet cel in

ingevoerd op 19-4-2006

De voormalig directeur openbare werken in Hoorn, J. Alsema, moet alsnog de gevangenis in voor omkoperij door de bouwsector. Eerder was hij in deze strafzaak nog veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Het gerechtshof in Den Haag heeft in hoger beroep geoordeeld dat het aandeel van de directeur in de bouwfraude zo ernstig is, dat hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden.

Juist het feit dat Alsema tijdens de behandeling van zijn hoger beroep volgens de rechters niet heeft begrepen hoe ’laakbaar’ zijn optreden is geweest, weegt extra zwaar. Het gerechtshof acht voldoende bewezen dat hij in het verleden door onder meer het aannemen van een luxe personenauto door een dochteronderneming van bouwbedrijf Koop Tjuchem zijn integriteit als een van de hoogste ambtenaren in Hoorn op het spel heeft gezet.

Reacties
Reactie: (Johan)
15-3-2022, 11:12
Wat ook wel apart is dat er wel meer geschoven is door Alsema en kornuiten.

Reactie: (Heimo Heringa)
20-4-2006, 12:20
Wat mij steeds heeft verbaasd in de officiele en onofficiele reacties op de fraude-affaire, is dat er niemand is geweest, ook in de gemeenteraad, die zich in het openbaar heeft afgevraagd wat de firma Koops nou heeft "teruggekregen" voor die auto en die andere dingen die de ambtenaar (ambtenaren) gekregen hebben, en in hoeverre daardoor de Horinezen benadeeld zijn. Koops is een commerciele organisatie, en dankzij die auto enzo moet dat bedrijf dingen gekregen hebben die het zonder die auto e.d. niet had gekregen en die dus waarschijnlijk onwettig, of tenminste voor de gemeente onvoordelig waren. Wat? Hoeveel?