Stilstand in ontwikkeling fase II Zevenhuis

21-03-2022

HOORNGIDS HOORN | Bedrijventerrein Zevenhuis langs de Westfrisiaweg wordt in fases volgebouwd. De animo van bedrijven om zich hier te vestigen is groot en daar fase I vrijwel volledig verkocht is wordt het de hoogste tijd om fase II in ontwikkeling te brengen. Dat lijkt volgens fractie ÉénHoorn niet het geval. Raadslid Aart Ruppert daarover: ”Onze fractie ÉénHoorn maakt zich grote zorgen over de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhuis, ergo het gebrek aan zicht op ontwikkeling van fase II.”

Al langer vraagt deze fractie aandacht voor het nemen van stappen om te komen tot de noodzakelijke verdere ontwikkeling van het Zevenhuis. Inmiddels is 90% van fase I verkocht en de ontwikkelaar gaat ervan uit dat de laatste 10% rondom de zomer is uitgegeven. De vraag is wat er daarna gebeurt. Bedrijven die zich dan melden moeten worden afgewezen, ook bedrijven die van bedrijventerrein Gildenweg naar het Zevenhuis willen.

Bedrijven vestigen zich elders
Aart Ruppert: ”Stilstand is achteruitgang en bedrijven zoeken een andere plek, elders of buiten West-Friesland, zo verneemt onze fractie. Dood- en doodzonde. Het lijkt er sterk op dat het college zich totaal niet bewust is welk kroonjuweel men in handen heeft en hoe men dit kroonjuweel ‘te gelde’ kan maken. Er is nog steeds geen ontwerpbestemmingsplan fase II en tussen het in procedure brengen van een bestemmingsplan en de eerste schep in de grond zitten vaak 3 a 4 jaar, dus 3 a 4 jaar stilstand.”
Daarom heeft de fractie aan het college van B&W verzocht om op korte termijn een routekaart c.q. planningschema te ontvangen van alle stappen die, met en zonder Raad, moeten worden gezet om te komen van voorontwerpbestemmingsplan tot verkoopbare kavels fase II, waarbij specifiek wordt gevraagd wie waarvoor verantwoordelijk is.

Zevenhuis luchtfoto januari 2020 Zevenhuis luchtfoto januari 2020