Koninklijke onderscheidingen voor vier raadsleden

Zestien raadsleden nemen afscheid

HOORNGIDS HOORN | Bij hun afscheid van de Hoornse raad kregen raadsleden Levent Helelespe, Nico Oudheusden, Bert van Dijkhuizen en Patricia Kusters, op dinsdag 29 maart een koninklijke onderscheiding.

Op dinsdag 29 maart vond het afscheid van de Hoornse raad plaats. Van de 35 raadsleden nemen 16 afscheid en gaan 19 raadsleden ook de komende 4 jaar door in de gemeenteraad.

Vier vertrekkende raadsleden kregen een koninklijke onderscheiding. Vanwege hun inzet als raadslid zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Levent Helelespe (FT)

Vertrekkend raadslid Levent Helelespe is al vanaf 2006 raadslid. Hij is gestart bij de PvdA en stapte in december 2009 over naar de Fractie Tonnaer. Na een korte periode als commissielid voor de Fractie Tonnaer is hij vanaf 2010 raadslid voor Fractie Tonnaer. Vanwege zijn inzet wordt ook Levent lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nico Oudheusden (FT)

Vertrekkend raadslid Nico Oudheusden neemt na 13 jaar afscheid van de Hoornse raad. Nico was van 2009 tot 2022 raadslid. Eerst namens de HSP, vanaf oktober 2018 voor Fractie Tonnaer. Vanwege zijn langdurige inzet voor de Hoornse samenleving krijgt Nico een koninklijke onderscheiding: lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bert van Dijkhuizen (VVD)

Vertrekkend raadslid Bert van Dijkhuizen is 12 jaar raadslid geweest, van 2010-2022. Bert was jarenlang directeur van Zorggroep Wilgaerden. Vanwege zijn langdurige inzet behaagt het de koning om ook Bert te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Patricia Kusters (GL)

Patricia is 3 bestuursperiodes raadslid voor Groenlinks geweest. Vanaf 2006, met een tussenstop van 2014-2018. Vanwege haar betrokken inzet voor de Hoornse samenleving is ook Patricia lid in de Orde van Oranje Nassau geworden.

Ook vertrekken de raadsleden:

Connie Ligthert (FT)

We nemen afscheid van Conny Ligthert. Conny werd in 2018 met voorkeursstemmen in de raad gekozen voor de HSP en in oktober 2018 ging HSP op in de Fractie Tonnaer. Conny zat in de begeleidingsgroep vanuit de raad voor de Groenvisie en de Renovatie van het stadhuis.

Onno Egtberts (FT)

We nemen afscheid van Onno Egtberts, in 2018 nieuw als raadslid van de Fractie Tonnaer. Onno was lid van de procesgroep Duurzame Stad en heeft zich o.a. beziggehouden met weggehaalde zebrapaden, ophaalbeleid van HVC en het initiatiefvoorstel “Invoeren Schoolzwemmen Nieuwe Stijl”.

Ingrid Tillema (GL)
We nemen ook afscheid van Ingrid Tillema. Ingrid was al raadslid in het monistische stelsel. Zij is een zeer ervaren raadslid. Ingrid was van 1998-2004 raadslid voor D66. Ze kwam in 2018 weer in de raad, nu voor GroenLinks.

Yousuf Yousufi (VVD)
We nemen afscheid van Yousuf Yousufi, sinds 2018 raadslid voor de VVD. Yousuf zette zich o.a. in voor de leesbaarheid en transparantie van de gemeentebegroting, was lid van de auditcommissie, de werkgroep bestuurlijke vernieuwing en heeft zijn kennis over de Omgevingswet ingezet.

Elsbeth Broerse (D66)

We nemen afscheid van Elsbeth Broerse. Elsbeth is sinds 2014 raadslid voor D66. Zij was voorzitter van de procesgroep sociaal beleid en was één van de stuwende krachten achter het proces van de Groenvisie en riep per motie ook op deze op te stellen.

Arwin Rood (D66)

We nemen ook afscheid van Arwin Rood. Arwin is 8 jaar raadslid en sinds 2016 fractievoorzitter van D66 geweest. Arwin was onder meer gewaardeerd lid van het presidium, de vertrouwenscommissie, de werkgroep bestuurlijke vernieuwing en de werkgroep communicatie.

Thomas de Groot (PvdA)

We nemen ook afscheid van Thomas de Groot. Thomas werd in januari 2019 raadslid voor de PvdA. Hij rondde de afgelopen tijd zijn studie af en vond een baan in Den Haag. Thomas zat in de auditcommissie en zette zich onder meer in voor jongerenwoningen de RES en de visie Hoornse Hoogte.

Alex Smit (SH)

We nemen afscheid van Alex Smit. Alex zat van 2014-2018 voor SP in de raad en deze bestuursperiode voor Sociaal Hoorn. Hij was commissievoorzitter en lid van de  agendacommissie. Alex heeft heel veel onderwerpen gedaan: Marketing Hoorn, Jeugdbeleid, WerkSaam, duurzaamheid, enz.

Linda Koekkoek (Fractie Koekkoek)

We nemen afscheid van Linda Koekkoek. In 2018 is zij gestart als raadslid voor het CDA en in oktober 2019 is zij haar eigen fractie begonnen. Linda zat in de vertrouwenscommissie, lid van de procesgroep duurzame stad en was mede-indiener van de motie betrek onze jongeren.

Danny Verdonk (DRP)

We nemen afscheid van Danny Verdonk. Danny startte in 2018 als raadslid voor GroenLinks en begon in juni 2019 zijn eigen fractie. Kort voor de verkiezingen sloot hij zich aan bij DRP. Zorgde er als voorzitter procesgroep duurzame stad mede voor dat de raad beter in positie kwam.

Alex van der Kleij (LH)

Tot slot nemen we afscheid van Alex van der Kleij. In maart 2018 begon Alex als raadslid van Hoorns Belang. In oktober 2019 stapte hij over naar CDA en in december 2021 stapte hij over naar Liberaal Hoorn. Alex was lid van de agendacommissie en was commissievoorzitter.

Op woensdag 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.
 

Foto: De onderscheidenen: vnlnr Nico Oudheusden, Bert van Dijkhuizen, Burgemeester Jan Nieuwenburg, Patricia Kusters, Levent Helelespe 

De onderscheidenen vlnr Nico Oudheusden, Bert van Dijkhuizen, Burgemeester Jan Nieuwenburg, Patricia Kusters, Levent Helelespe De onderscheidenen vlnr Nico Oudheusden, Bert van Dijkhuizen, Burgemeester Jan Nieuwenburg, Patricia Kusters, Levent Helelespe