80s workshops bij De Blauwe Schuit

11-04-2022

HOORNGIDS HOORN | De Blauwe Schuit, hét centrum voor creativiteit en kunstbeleving van Westfriesland, bestaat 50 jaar. Om 50 jaar kunst te vieren zijn er tijdens het jubileumjaar workshops gebaseerd op de kunststromingen in de jaren 70, 80, 90 en 00.  Op 23 april staat de kunst uit de jaren 80 in de spotlight. Voor iedereen die weer even de jaren 80 wil ervaren.

Doe mee aan een workshop schilderen in de stijl van Keith Haring of Bob Ross. Beide kunstenaar zijn bekend uit de jaren 80. Keith Harings werk lijkt kinderlijk eenvoudig, toch hadden zijn cartoonachtige tekeningen en schilderingen vaak een boodschap en gingen onder andere over aids, drugs en apartheid. Bob Ross is een icoon. Wat je ook van zijn schilderijen vindt, zijn haast meditatieve schilder-filmpjes heeft velen aan de buis gekluisterd gehouden.

Aanmelden
Beide workshops zijn op zaterdag 23 april en starten om 10.00 uur. Aanmelden kan via www.blauweschuit.nl (http://www.blauweschuit.nl). Daar vind je alle informatie over de workshops maar ook over alle cursussen. 

Blauwe Schuit workshops Blauwe Schuit workshops